Göz yakan ama ağlatmayan lezzetler
Herkese merhabalar. İdilika'nın Mutfağı'nda bugün göz yaşartıcı tariflerim var. 'Göz yaşartıcı tarifler nasıl oluyor İdilika?' diye soruyorsunuz değil mi? Bol soğanlı yemekler pişireceğiz ve soğanı mercek altına alacağız o nedenle gözlerimiz biraz yaşarabilir. Sizlere bol soğanlı tarifler yazdım. Umarım beğenirsiniz. Bugünlük benden bu kadar. Bana idilikaninmutfagi@ sabah.com. tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileğiyle...
SOĞANLI BİBERİYELİ EKMEK
YAPILIŞI: Öncelikle ılık süt ve su karışımına maya ve şekeri ekleyerek 10 dakika bekliyoruz. Daha sonra tuz, sirke, yağ ve unu da ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Hamurun iki katına çıkması için yaklaşık bir saat bekliyoruz. İki kaşık margarin ile soğan, sarımsak, ceviz ve biberiye kavuruyoruz. Hamuru merdane ile açıyoruz, üzerini hafif yağlayarak harcımızı koyuyoruz ve rulo şeklinde sarıyoruz. Ters çevirerek yağlanmış tepsiye yerleştiriyoruz ve hamur iki katına çıkana dek kabarmasını bekliyoruz. 260 derecede pişiriyoruz.
NOHUTLU SOĞAN DOLMASI
MALZEMELER
YAPILIŞI: Soğanın kabuklarını soyuyoruz. Ardından bir tencere içine koyup haşlıyoruz. Derin bir kabın içerisine kıyma koyuyoruz. Üzerine haşlanmış nohut, bulgur ve domates salçası ekliyoruz. Dereotu, soğan, tereyağı, tuz ve baharatları ilave edip karıştırıyoruz. Soğan katlarına kıymalı harçtan koyup sarıyoruz. Hazırladığımız dolmaları, tencereye diziyoruz. Tavada tereyağı ve domates salçasını kavurup dolmaların üzerine gezdiriyoruz. Tencereye bir su bardağı da sıcak su ilave ediyoruz. Dolmaların üzerine bir tabak kapatıp altını kısıp 35-40 dakika kadar pişiriyoruz.
KARAMELİZE SOĞAN
MALZEMELER
YAPILIŞI: Soğanları piyazlık olacak şekilde doğruyoruz. Bir tencereye yağ koyup soğanları içine atıyoruz. Soğanlar üç-dört dakika kavrulunca balzamik sirke, tuz, karabiber ve bal ilave edip tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte soğanlar suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Soğanlar suyunu çekip içerisindeki bal karamelize olmaya başladığında ocağı kapatıyoruz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.