Lezzetin en acılı hali
Herkese merhaba. İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, dilinize acı biber sürdüren tarifler ile karşınızdayım. Bana idilikaninmutfagi@ sabah.com. tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.
BİBERLİ LOR
YAPILIŞI: Biberleri yıkayıp bir santimetre genişliğinde halka halka doğruyoruz. Tavaya zeytinyağını koyuyoruz. Biberleri tavaya ilave ediyoruz ve sararıncaya dek orta ateşte kavuruyoruz. Yumuşayınca ocağı kısıyoruz, lor peynirini biberlere ilave edip çatalla ezerek biberlerle iyice karışmasını sağlıyoruz. İki dakika sonra ocaktan alıyoruz. Üzerine tekrar zeytinyağı dökerek servis ediyoruz.
SİRKELİ BİBER
MALZEMELER
YAPILIŞI: Tavaya sirkeyi ve yağı koyduktan sonra biberlerimizi de yerleştiriyoruz. Yeteri kadar tuz ekliyoruz. Tavanın kapağını kapatıyoruz ve ocağın altını açıyoruz. Kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp 15 dakika pişiriyoruz. Biberlerimizi cam fırın kabına alıyoruz ve sarımsakları küçük daire şeklinde doğrayıp biberlerimizin üstüne ve aralarına yerleştiriyoruz.
YEŞİL ATOM
MALZEMELER
ÜZERİNE:
YAPILIŞI: Biberleri yıkayıp kuruluyoruz ve saplarını temizleyip istediğimiz boyda doğruyoruz. Bir tavaya sıvı yağı koyup kızdırıyoruz. Biberleri tavaya koyup arada karıştırarak soteliyoruz. Ardından bir tatlı kaşığı salçayı ilave ediyoruz, bir dakika daha kavurup tuzunu ekliyoruz. Sarımsaklı yoğurdu hazırlıyoruz ve biberlerle buluşturuyoruz. Servis tabağına aldıktan sonra, tavada kalan yağı üzerine gezdiriyoruz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.