İDİL ÇİMRİN

Çat kapı misafir gelirse...

İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, yaz sofralarına yakışacak lezzetli mi lezzetli bir menü var. Gösterişli sofralar hazırlamak sanıldığının aksine uzun zaman ve yüksek bütçe gerektirmiyor. Son derece ekonomik malzeme alternatifleri, sistemli ve pratik bir hazırlanma aşaması ile misafirlerinizi rahatlıkla ağırlayıp herkesin yemeklerinize şapka çıkarmasını sağlayabilirsiniz.
Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.


KREMALI MANTAR ÇORBASI
MALZEMELER
9-10 adet kültür mantarı
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı un
1 diş sarımsak
1 küçük kuru soğan
1 su bardağı süt
5 su bardağı su
Karabiber
Tuz
Servis için krema
YAPILIŞI: Mantarları limonlu suya doğrayın.
Tereyağını eritip zeytinyağı ekleyin ve mantarları ısınan yağda soteleyin.
Kavrulduktan sonra soğanları, sarımsağı ve unu ekleyin. Biraz daha kavurup suyu ilave edin.
Kaynayınca bir bardak sütü ekleyin. Ocaktan inmeye yakın tuzunu atın. Krema ilave ederek servis edin.


TATLI EKŞİ SOSLU ET SOTE
MALZEMELER
3 adet dana bonfile
2 tatlı kaşığı dövülmüş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
1 fincan et suyu
1 yemek kaşığı elma sirkesi
1 yemek kaşığı soya sosu
3 yemek kaşığı az şekerli
Ketçap
Tuz
YAPILIŞI: Etleri küçük küçük doğrayın. Kendi yağında kısık ateşte pembeleşene kadar çevirin. Tuz, sarımsak, biber serpip karıştırın. Küçük bir sos tavasında et suyu, elma sirkesi, soya sosu ve ketçabı karıştırın. Kısık ateşte birkaç dakika kadar çırpıp etlerin üzerine dökün.
Tamamen karışıp etler sosu hafif çekinceye kadar pişirin.


PANCARLI HUMUS
MALZEMELER
4 adet orta boy pancar
500 gr. haşlanmış nohut
3-4 diş sarımsak
1.5 limonun suyu
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı tahin
1 çay kaşığı kimyon
1 tepeleme çay kaşığı tuz
1 limon kabuğu rendesi

YAPILIŞI: Pancarları iyice yıkadıktan sonra kurulayın ve tek tek folyoya sarıp fırın tepsisine alın. Beş dakika önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 40-45 dakika pişirin. Fırından çıkartıp folyolarını açın, ılındıktan sonra kabuklarını soyun ve iri dilimlere ayırıp rondoda püre haline getirin.
Pancarları geniş bir karıştırma kabına aktarın. Nohutları rondoya alın ve çalıştırın, bu aşamada nohutların kolay ezilmeleri için zeytinyağının yarısını ekleyin.
Nohutlar tamamen püre haline gelince pancarların üzerine alın. Tahin, kimyon, tuz, sarımsak, kalan zeytinyağı ve limon kabuğu rendesini de ilave edip malzemeler tamamen kıvam alana kadar karıştırın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.