Çay saatine özel
Herkese merhaba, İdilika'nın Mutfağı'nda bugün çay saati için özel lezzetler hazırladım size. Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.
BEYAZ ÇİKOLATALI BROWNIE
MALZEMELER
YAPILIŞI: Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz. Tavada yağı eritip bitter çikolatayı ekliyoruz ve iyice erimesini sağlıyoruz. Eriyen çikolatayı yumurtalı harca yavaş yavaş karıştırarak döküyoruz. İyice karıştırdıktan sonra kakao, un, vanilyayı ekleyip spatula yardımıyla harca yediriyoruz. Daha sonra fırını 180 derece fansız ayarda ısıtıyoruz. Tepsiye yağlı kağıt serip harcın yarısını döküyoruz ve arasına beyaz çikolata dilimlerini rastgele serpiştiriyoruz. Üzerine malzemenin devamını döküyoruz. Fırında 20- 25 dakika pişiriyoruz.
SİRKELİ TUZLU KURABİYE
MALZEMELER
ÜZERİNE:
YAPILIŞI: Yoğurma kabına un dışındaki malzemeleri ekleyip karıştıralım. Üzerine unu azar azar ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir hamur hazırlayalım. İstediğimiz şekli verelim. Ardından yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim. Üzerine yumurta sarısı sürüp kürdanla çizikler attıktan sonra çörekotu, susam, haşhaş serpelim. 180 derece ısınmış fırında kontrollü pişirelim.
MEYVELİ KEK
MALZEMELER
MEYVELİ KISIM İÇİN:
KEK KISMI İÇİN:
YAPILIŞI: Kek kısmı için yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpalım. Sıvı yağ ve süt ekleyip karıştıralım. Kalan malzemeyi ekleyip homojen bir hamur elde edelim. Meyveleri küçük doğrayıp şeker ve nişasta ile suyunu çekene kadar pişirelim. Meyveleri kek hamurunun üzerine yayalım. 180 derecede pişirelim.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.