İDİL ÇİMRİN

Çay saatine özel

Herkese merhaba, İdilika'nın Mutfağı'nda bugün çay saati için özel lezzetler hazırladım size. Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.
BEYAZ ÇİKOLATALI BROWNIE

MALZEMELER

3 adet yumurta (oda ısısında)
1 su bardağı esmer şeker
Yarım su bardağı un
1 vanilya
2 tatlı kaşığı kakao
200 gr. tereyağı
80 gramlık 2 paket bitter çikolata
80 gr. beyaz çikolata
YAPILIŞI: Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz. Tavada yağı eritip bitter çikolatayı ekliyoruz ve iyice erimesini sağlıyoruz. Eriyen çikolatayı yumurtalı harca yavaş yavaş karıştırarak döküyoruz. İyice karıştırdıktan sonra kakao, un, vanilyayı ekleyip spatula yardımıyla harca yediriyoruz. Daha sonra fırını 180 derece fansız ayarda ısıtıyoruz. Tepsiye yağlı kağıt serip harcın yarısını döküyoruz ve arasına beyaz çikolata dilimlerini rastgele serpiştiriyoruz. Üzerine malzemenin devamını döküyoruz. Fırında 20- 25 dakika pişiriyoruz.
SİRKELİ TUZLU KURABİYE
MALZEMELER
125 gram margarin
1 yumurta akı
1 çay bardağı sıvı yağı
2 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı mahlep
3 su bardağından biraz az un
ÜZERİNE:
Ayırdığımız yumurta sarısı
Çörekotu
Susam
Haşhaş
YAPILIŞI: Yoğurma kabına un dışındaki malzemeleri ekleyip karıştıralım. Üzerine unu azar azar ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir hamur hazırlayalım. İstediğimiz şekli verelim. Ardından yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim. Üzerine yumurta sarısı sürüp kürdanla çizikler attıktan sonra çörekotu, susam, haşhaş serpelim. 180 derece ısınmış fırında kontrollü pişirelim.
MEYVELİ KEK
MALZEMELER
MEYVELİ KISIM İÇİN:
1 adet büyük şeftali
1 nektarin
5 adet kırmızı erik
Yarım çay bardağı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
KEK KISMI İÇİN:
2 adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 buçuk su bardağı süt
1 su bardağı şeker
2,5 su bardağı un
1 limon rendesi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
YAPILIŞI: Kek kısmı için yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpalım. Sıvı yağ ve süt ekleyip karıştıralım. Kalan malzemeyi ekleyip homojen bir hamur elde edelim. Meyveleri küçük doğrayıp şeker ve nişasta ile suyunu çekene kadar pişirelim. Meyveleri kek hamurunun üzerine yayalım. 180 derecede pişirelim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.