İçinizi ısıtan çorbalar
Herkese merhaba, İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, sonbaharla birlikte özlediğimiz çorbaları konuk ediyoruz... Birbirinden farklı çorba tariflerini denemenizi öneririm.
PAZI ÇORBASI
MALZEMELER
TERBİYESİ İÇİN:
SERVİSİ İÇİN:
YAPILIŞI: Soğanı yemeklik doğrayın. Yıkanıp ayıklanmış pazıları doğrayın. Zeytinyağını tencereye alın, soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Pazıları ilave ederek 2 dakika daha kavurun. 4 su bardağı su ve 1 su bardağı et suyunu ekleyerek orta ateşte kaynatın. Terbiyesi için yoğurt, yumurta ve unu geniş bir kase içinde çırpın. Kaynayan çorbadan 1-2 kepçe alıp terbiyeye ilave edin ve çırpmaya devam edin. Ilınan terbiyeyi çorbaya ekleyin ve karıştırın. Tuzunu eklediğiniz çorbayı bir taşım daha kaynatın. İsteğe göre yağda nohut, kırmızı biber, kuru nane ve zeytinyağı kızdırıp çorbanın üstüne dökerek servis yapın.
KURU FASULYELİ ÇORBA
MALZEMELER
YAPILIŞI: Yoğurt, un ve yumurtayı bir kaba alıp mikserle çırpın. Tencereye alıp, suyu ve kuru fasulyeleri ilave edin. Tuzu serpip, iyice karıştırın. Kısık ateşte, koyu bir kıvama gelinceye kadar pişirin. Tereyağını tavada eritip, kırmızı toz biberi ilave edin. Çorbayı kaselere paylaştırıp, üzerine biberli yağı gezdirin ve nane serpip servis yapın.
YEŞİL MERCİMEKLİ ÇORBA
MALZEMELER
YAPILIŞI: Öncelikle küçük bir kapta mercimekler haşlanır. Tencereye yoğurt, un, makarna ve haşlanan mercimek eklenip orta ateşte sürekli karıştırılır. Tuz ve bulyon da eklenip karıştırılmaya devam edilir. Karışım kaynayınca karıştırmaya gerek yoktur. 2 bardak su ekleyip tekrar kaynatılır. Bu sırada bir tavada yemeklik doğranmış soğan kavrulur ve kırmızı biber, kekik, salça eklenip kavurmaya devam edilir. Daha sonra bu karışım kaynayan çorbaya eklenip bir taşım kaynatılır.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.