Sağlıklı ekmekler
Herkese merhaba. İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, sağlıklı, ev yapımı ekmeklere yer veriyorum. Mercimek ekmeğini iki günde bir yapıyorum. Hem çok lezzetli hem de şişkinlik yaşatmıyor. Aynı zamanda sağlıklı. Kurutulmuş domates, biberiye, sarımsak, karamelize soğan, fesleğen gibi çeşnilendirebildiğimiz bu ev yapımı ekmekler, ekmek ihtiyacını tamamen bastırıyor. Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com. tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.
MISIR EKMEĞİ
MALZEMELER
YAPILIŞI: Tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp üzerine bir su bardağı kaynar su döküp karıştırıyoruz. Yavaş yavaş, az miktarda kaynar su ilave edip yoğuruyoruz. Suyu az az ekleyerek kıvam alana kadar yoğuruyoruz. Fırın tepsisini ya da kek kalıbını yağlıyoruz. Üzerine un serpiyoruz ve ekmeği yayıyoruz. Üzerine hafif un serpiştirerek 190 derecede kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
MERCİMEK EKMEĞİ
MALZEMELER
YAPILIŞI: Mercimekleri bir gece önceden suda bekletiyoruz. Ertesi gün süzüyoruz, üzerine diğer malzemeleri ekleyip yoğuruyoruz. Hamuru yağlanmış cam fırın kabına koyuyoruz, 180 derece fırında pişiriyoruz.
KARABUĞDAY EKMEĞİ
MALZEMELER
YAPILIŞI: Bir kaba unu, mısır ununu, tuzu ve kabartma tozunu koyup, iyice karıştırıyoruz. Üzerine zeytinyağını ve azar azar su ilave edip yoğuruyoruz. Yağladığımız kaba eşit şekilde döküyoruz ya da çok az un ilavesiyle ekmek şeklini veriyoruz. Sonra üzerine elimizle su sürüyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 1 saat pişiriyoruz. Ekmeğimizi bir süre dinlendirip servis ediyoruz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.