Kestane mevsimi
İdilika'nın Mutfağı'na bugün kış mevsiminin habercisi kestaneyi konuk ediyoruz. Kestane kebaba, kestane şekeri yemeğe alışığız belki ancak ben bugün biraz daha ters köşe kestaneli tariflere yer vermek istedim. Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.
KESTANELİ UN HELVASI
MALZEMELER
ŞERBETİ İÇİN:
YAPILIŞI: Bir tencerede sıvı yağ ve tereyağını eritiyoruz. Üzerine un ekleyip kavuruyoruz. Kestaneleri haşlayıp kabuklarını soyuyoruz. Su ve şekeri, şeker eriyinceye kadar karıştırıyoruz. Kavrulan unun üzerine şerbet döküp karıştırıyoruz. Kestaneleri de ilave ederek şerbet çekinceye kadar çeviriyoruz. Şerbet tamamen çekince ateşi kapatarak helvayı demlenmeye bırakıyoruz.
BEYAZ ÇİKOLATALI KESTANE ŞEKERİ
MALZEMELER
YAPILIŞI: Kestaneleri çizip haşlıyoruz. Soğuyan kestanelerimizi soyuyoruz. Robotta çekiyoruz, bir kaba alıp 1 yemek kaşığı bal ekleyip güzelce karıştırıyoruz. Harçtan küçük parçalar koparıp top yapıyoruz, buzluğa atıp yarım saat dinlendiriyoruz. Çikolatalarımızı benmari usulü eritiyoruz ve kestane şekerlerimizi çikolataya buluyoruz. Kestane şekerlerini, buzdolabında üç-dört saat dinlendirdikten sonra servis ediyoruz.
KESTANELİ İÇ PİLAV
MALZEMELER
YAPILIŞI: Doğradığımız soğanı, erittiğimiz tereyağına ilave edelim ve kavurmaya başlayalım. Soğanlar kavrulduktan sonra dolmalık fıstık, kuş üzümü, haşlayıp kabuklarını soyduğumuz kestaneyi ekleyelim, kavurmaya devam edelim. Ilık suda beklettiğimiz pirincimizin suyunu süzerek tenceremize alalım. Şekeri, karabiberi ve tuzu ekleyelim. Ardından sıcak su da ilave ederek karıştıralım. Pilavımızı pişmeye bırakalım. İnce kıyılmış maydanozu ekleyelim. Dilerseniz bu aşamada tarçın da ekleyebilirsiniz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.