Vejetaryen misafirlere
Herkese merhaba, akşama vejetaryen misafirlerim geliyor ve onlara hem doyurucu hem de havalı bir davet menüsü hazırlamak istiyorum. Ne pişirsem, ne pişirsem diye düşünürken bence nefis bir menü hazırladım. Size de ilham olur diye umuyorum. Şimdiden afiyet olsun...
GREÇKA KÖFTE
MALZEMELER
PİŞİRMEK İÇİN:
YAPILIŞI: Tüm köfte malzemesini yoğuruyoruz ve köfte şeklini veriyoruz. Köfteleri önce una sonra çırpılmış yumurtaya ardından ekmek kırıntısına buluyoruz. Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine alıp kızarana kadar önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz.
KARNABAHAR PİLAVI
MALZEMELER
YAPILIŞI: Karnabahar, rondoda pilavlık bulgur boyutunda çekilir. Zeytinyağı koyulan tavada, rengi hafif dönene kadar kavrulur. Soğan, sarımsak rondoda çekilir ve karnabahara eklenir. Köri ilave edilir. Soğanlar orta ateşte pişirilir. Ceviz çekildikten sonra içine ya da servis edilirken üzerine koyulur.
SOSLU BUĞDAY ÇORBASI
MALZEMELER
YAPILIŞI: Haşlanmış buğdayı, sebze suyu ile kaynatın. Yoğurdu çırpıp ilave edin. Orta ateşte pişirin. Unu, soğuk su ile sulandırdıktan sonra tencereye yavaşça ilave edin.
MEYVELİ TAHİN HELVASI
MALZEMELER
YAPILIŞI: Hazır tahin helvasını rendeliyoruz. Süt ile eziyoruz. Dondurulmuş meyveler ve cevizi ilave edip, güveç kaplarına paylaştırıyoruz. Misafirlerin ana yemeği bitirmesine yakın güveç kaplarını fırınlıyoruz ve dondurma ile servis ediyoruz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.