
5 çayına davetlisiniz
Herkese merhaba, İdilika'nın Mutfağı'nda bugün karşı konulamaz kokuları ve çıtır çıtır halleriyle nefis çay saati lezzetleri var. Umarım beğenirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile...
PATATESLİ BÖREK
MALZEMELER
İÇ HARCI İÇİN:
ÜZERİ İÇİN:
YAPILIŞI: Patatesleri haşlayın, kabuklarını soyarak küçük küçük doğrayın. Rendelediğiniz ya da küçük doğradığınız soğanı sıvı yağda kavurduktan sonra patatesleri ilave edin ve nane, tuz, kırmızı toz biberi de ekleyerek kavurun. Sıvı yağ, sirke, un ve tuzu iyice çırparak boza kıvamında bir sos hazırlayın. Yufkalardan bir tanesini serin ve yarısının üzerine hazırladığınız sostan 3-4 yemek kaşığı dökerek fırça ile yayın. Yufkanın diğer yarısını soslu kısmın üzerine kapatın ve üzerini tekrar sos ile ıslatın. 2 katlı yufkanızı pizza dilimi şeklinde 6 parça kesin ve üçgenlerin kalın kısımlarına iç harcından koyarak sigara böreği sarar gibi sarın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serperek 180 derece ısıttığınız fırında patatesli börekler kızarana kadar pişirin.
FINDIKLI KURABİYE
MALZEMELER
ÜZERİ İÇİN:
YAPILIŞI: İlk olarak yoğurma kabına oda sıcaklığındaki tereyağı, pudra şekeri, yumurta sarısını alarak yoğuralım. Daha sonra un ve kabartma tozu ilave edip kulak memesi kıvamına gelecek şekilde yoğuruyoruz. Ayrı bir kabın içerisinde fındık kırığı ile şekeri karıştıralım. Hamurdan parçalar kopartarak yuvarlayıp önce yumurta akına batırıp kırılmış fındık ve şeker karışımına bulayalım. Kurabiyelerimizi pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif kızarıncaya kadar yaklaşık 25 dakika pişirelim.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.