Lor peyniri yapalım
İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, 'Evde taze peynir nasıl yapılır?' sorusunu mercek altına alıyorum.
EV YAPIMI LOR PEYNİRİ
MALZEMELER
YAPILIŞI: Sütü ısıtıyoruz ve ısıtırken kesildiğini gördüğümüz anda kaynaması için bekleyip içine yoğurdu ekleyip karıştırıyoruz. 5-6 dakika daha kaynatıp altını kapatıyoruz. İyice ayrışması için bir saat bekliyoruz. Daha sonra süzgece alıp bir gece suyunun süzülmesi için bekletiyoruz.
NOT: Lora tuz eklemezseniz çabuk bozulur, bir an evvel tüketmelisiniz. Tuz eklerseniz 1 hafta dayanır.
EV YAPIMI ÇÖKELEK
MALZEMELER
YAPILIŞI: Ocağa aldığınız yoğurt kaynadığında içerisine tuzunu ve limon suyunu ekleyip 2-3 dakika kaynattıktan sonra ocağı kapatıyoruz. Soğuyana kadar çökeleğe dokunmuyoruz.
BOZUK SÜTTEN LOR PEYNİRİ
MALZEMELER
YAPILIŞI: Sütü ocağa alın ve kaynamaya bırakın. Kaynama esnasında sütünüz kesilecektir. Ocağı kapatın ve tuzunu atın. Yarım saat kadar ılınmasını bekleyin. Daha sonra sirke ve limon suyunu koyup üzerine temiz bir tülbent örtün. 2-3 saat kadar bu şekilde bekletin. Peynirinizi önce süzgeçten geçirin, daha sonra tülbente koyup ağzını bağlayın ve bir yere asarak suyunun süzmesini bekleyin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.