Avaramu avaramu
İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, Hint rüzgarları esiyor. Hint mutfağı, tıpkı Türk mutfağı gibi bölgeden bölgeye değişiklik gösterir. Genel olarak baharatlar ve köri, Hint mutfağının başrol oyuncularıdır ve bu mutfakta Türk damak zevkine hitap edecek türden yemekleri bulmak mümkündür. Bugünlük benden bu kadar. Bana idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.
HİNT BÖREĞİ
MALZEMELER
YAPILIŞI: Karnabaharı ve bezelyeyi kaynar suda beş dakika bekletiyoruz. Diğer bütün malzemeyi minik minik doğruyoruz, hepsini bir kasede karıştırıyoruz. Karnabahar ve bezelyeleri de ekliyoruz. Yufkaları şeritler halinde keserek muska şeklinde sarıp kızartıyoruz.
HİNT LOKMASI
MALZEMELER
ŞERBET İÇİN:
KIZARTMAK İÇİN:
YAPILIŞI: Şeker ve suyu 10 dakika kadar kaynatıyoruz, içine yarım limon sıkıp ocaktan alıyoruz. Hamuru için; unu, süt tozunu ve kabartma tozunu eleyerek bir kaba koyuyoruz. Başka bir kabın içerisinde ise yumurta, sıvı yağ, toz şeker ve suyu karıştırıyoruz. Daha sonra unlu karışıma ekleyerek birbirine yediriyoruz. Yumuşak, ele yapışan bir kıvamda hamur hazırlayacağız. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 30 dakika kadar dinlenmeye bırakıyoruz. Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak küçük yuvarlaklar yapıyoruz. Derince bir tencereye sıvı yağ koyuyoruz ve iyice ısınınca ocağı kısıyoruz. Yuvarlak hamurlarımızı yağın içine atıp çevirerek kızartıyoruz, ardından direkt soğuk şerbetin içine atarak şerbetini çekmesini bekliyoruz.
HİNT PİLAVI
MALZEMELER
YAPILIŞI: Tavaya sıvı yağ ve tereyağını koyuyoruz. Sarımsakları kavuruyoruz. Tane karabiber, tarçın ve pirinçleri ilave ediyoruz. Pirinçler biraz kavrulunca zerdeçal ve köriyi ekliyoruz. Üzerine ılık suyu koyup kısık ateşte pirinçleri suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Demlenen pilavın içinden kabuk tarçını alıyoruz. Kuş üzümü ve fıstık ilave edip karıştırıyoruz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.