Bir fincan kekin kırk yıl hatırı var
İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, fincanda yapabileceğimiz sürpriz tatlılar var.
BUHARDA PİŞMİŞ FİNCAN KEK
MALZEMELER
8 ADET FİNCAN İÇİN:
YAPILIŞI: Tüm malzemeyi karıştırıyoruz. Büyük kahve fincanlarının içini sıvı yağ ile yağlıyoruz. Tencerenin içine yerleştiriyoruz. Yaklaşık yarısına kadar, tencerenin içine su ilave ediyoruz. Üzerine bir havlu örtüyoruz. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişiriyoruz. Soğuduktan sonra bardakları ters çeviriyoruz.
FİNCANDA ÇİKOLATALI KEK
MALZEMELER
YAPILIŞI: Yumurtaları çırpıyoruz. Ayrı bir yerde benmari usulü erittiğimiz çikolatayı ve tereyağını karıştırıyoruz. Ardından tüm malzemeyi yavaşça birbirine yedirerek karıştırıyoruz. Kahve fincanlarına döküp önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında pişiriyoruz. Dondurma ile servis ediyoruz.
FİNCAN TATLISI
MALZEMELER
SÜSLEMEK İÇİN:
YAPILIŞI: İlk olarak süt, un ve şeker tencerede iyice koyulaşana kadar karıştırılarak pişirilir. Ocaktan aldığımızda vanilya ve margarin eklenir ve iyice çırpılarak karıştırılır. Kahve fincanlarının içleri ıslatılarak, muhallebi doldurulur. Fincanlar ıslatılmaz ise, kalıp şeklinde çıkaramazsınız. Tatlı soğuduktan sonra buzdolabında 3-4 saat bekletilir. Tatlılar fincandan çıkarılırken, kenarlarından hava alması sağlanarak ters çevrilip fincan sallanır. Kalıp gibi düşen fincan tatlısı, Hindistan cevizine bulanıp dilendiği gibi süslenir.
ANTEP USULÜ ÖCCE
MALZEMELER
YAPILIŞI: Yumurta ve şekeri köpürene dek çırptıktan sonra diğer malzemeleri ekliyoruz. Yağladığımız fincanlarımızın içine hamuru koyup, büyük bir tencerenin içine fincanların yarısına kadar su koyup ardından temiz bir havlu ile kapatıyoruz ve ardından kapağı kapatıp kısık ateşte 25-30 dakika pişiriyoruz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.