Mevsim geçmeden
İdilika'nın Mutfağı'nda bugün mevsimi geçmeden tezgahlardaki sebzeler ile nefis lezzetler hazırladım.
BALKABAĞI ÇORBASI
MALZEMELER
YAPILIŞI: Balkabağını soyup ufak ufak dilimleyin ve derin bir tencereye alın. Üzerine sütü ve suyu ilave edin. Tuz, biber, muskat, soyulmuş soğan ve karanfilleri ekleyin. Kabaklar iyice yumuşayana kadar en az 40 dakika kaynatın. Ateşten alınca soğan ve karanfilleri çıkarın. Çorbayı mikserden veya süzgeçten geçirin. Sıcak olarak tabaklara paylaştırın. Her tabağa bir kaşık krema ve tereyağında sotelenmiş cevizleri ekleyip servis edin.
OT KÖFTESİ
MALZEMELER
YAPILIŞI: Rendelenmiş soğan, taze soğan, sarımsak ve havucu zeytinyağında soteliyoruz. Üzerine ıspanak, pazı ve pırasayı ince dilimleyip kavurmaya devam ediyoruz. Elde ettiğimiz soteyi süzüyoruz. Fazla suyunu bırakmasını sağlıyoruz. Ayrı bir kasede, bulgur, kimyon, yumurta ve salçaları, kimyon, tuz ve karabiber ile yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz karışımın içine kavurduğumuz soteyi ilave edip bütün malzemeyi karıştırıyoruz. Köfte şekli verip bir tepsiye diziyoruz ve buzdolabında soğutuyoruz. Pişirirken kızgın yağın içinde kızartıyoruz.
PANCARLI PIRASA SALATASI
MALZEMELER
YAPILIŞI: Pırasaları çiğ olarak doğruyoruz. Haşlanmış pancarları ince ince dilimliyoruz. Maydanozu kıyıyoruz. Limon suyu, zeytinyağı, tuz ve karabiber ile bir sos yapıp üzerine döküp karıştırıyoruz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.