İDİL ÇİMRİN

Mart kapıdan baktırır

Malum mart ayına girdik. 'Mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır' sözünden hareketle; çorbada benim de bir tutam tuzum bulunsun diyerek hasta çorbası diye adlandırabileceğimiz lezzette bir çorba yaptım. Ayrıca nefis bir ev köftesi ve çocukların gorünce karşı koyamayacağı sarımsaklı, kekikli bir patates de hazırladım.
TERBİYELİ SEBZE ÇORBASI
MALZEMELER
1 adet küçük brokoli
1 adet pırasa
1 adet havuç
1 adet kırmızı biber
1 adet domates
2-3 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Bir tutam dereotu

TERBİYESİ İÇİN:

1 yemek kaşığı dolusu tereyağı ve un
YAPILIŞI: Bütün sebzeleri temizleyip yıkıyoruz. İrice doğrayıp tencereye alıyoruz. Üzerine 8-9 su bardağı su ilave ediyoruz. Tuz ve karabiber ekleyip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Tereyağında unu kavuruyoruz. Kavurduğumuz unu sebzelerin içine alıp blenderdan geçiriyoruz. İnce ince kıydığımız dereotunu ilave ediyoruz. Limon ile servis ediyoruz.
EV KÖFTESİ
MALZEMELER
500 gr. dana kıyma
1 adet yumurta
1 adet soğan
2 diş sarımsak
Yarım çay bardağı galeta unu veya ekmek içi
1 tatlı kaşığı domates salçası
Yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı pul biber
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı köfte baharatı
Tuz
YAPILIŞI: Derin bir kaba soğan rendeliyoruz. Üzerine yumurta, ince kıyılmış maydanoz, rendelenmiş sarımsak, baharatlar, tuz, ekmek içi veya galeta unu ve kıymayı ekleyip yoğuruyoruz. Pürüzsüz bir hale gelince köftemizi yarım saat buzdolabında dinlendiriyoruz. Daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle şekil verip yapışmaz bir tavada kızartıyoruz ya da yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz
SARIMSAKLI KEKİKLİ PATATES
MALZEMELER
5-6 adet taze patates
2-3 sap taze kekik
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım baş sarımsak
1-2 dal biberiye
2-3 yemek kaşığı tereyağı
Taze yeşillikler
YAPILIŞI: Yıkayıp kuruladığımız patatesleri bıçak yardımıyla eşit aralıklarla dilimliyoruz. Dilimlerinin kopmamasına özen gösteriyoruz. Patatesleri fırın kabına diziyoruz, kabın içine taze kekikleri, ikiye böldüğümüz sarımsakları ve biberiye dalını ilave ediyoruz. Fırına vermeden üzerine biraz zeytinyağı gezdiriyoruz, tuz ve karabiber serperek lezzetlendiriyoruz. Patatesleri 185 derecede önceden ısıttığımız fırında 40 dakika pişiriyoruz. Fırından çıkan patateslere tereyağı ilave ediyoruz. Fırının ızgarasını açarak patatesleri 10 dakika daha pişiriyoruz. Eriyen tereyağını kaşık yardımıyla patateslerin üzerine gezdiriyoruz ve doğradıgımız taze yeşillikler ile servis ediyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.