Akşama ne pişirsem?
İdilika'nın sofrasında bugün buz gibi günlere yakışır sıcacık kremalı bir pazı çorbası var. Bugün enfes bir tavuk sosu ile de karşınızdayım. Ardından da nefis meyveli bir tatlımız var. Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com. tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile...
PAZI ÇORBASI
MALZEMELER
YAPILIŞI: Pazıların yapraklarını yıkıyoruz, beş dakika haşlayıp süzüyoruz. Piyazlık doğranmış soğanı katıyoruz, dört-beş dakika kavurup unu ekleyerek iyice karıştırıyoruz. Tuzu ve et suyunu ekleyip orta ateşte pişiriyoruz. Pazıları ilave edip bir-iki dakika daha pişirdikten sonra kremayı ilave ediyoruz. Blender'dan geçirip servis ediyoruz.
VİŞNELİ AYVA TATLISI
MALZEMELER
ÜZERİ İÇİN:
YAPILIŞI: Ayvaları yıkayıp kabuklarını soyuyoruz. Ortadan kesip içini oyuyoruz. Ayvaları tencereye koyuyoruz. Her ayvanın üstüne 2 kaşık şeker koyuyoruz. Suyu, vişne suyunu, kabuk tarçını, karanfil ve ayva çekirdeklerini koyuyoruz. Üzerlerindeki şeker eriyince iki tarafının da kırmızı renk alması için ayvaları ters çeviriyoruz. Ayva yumuşayıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
ZERDEÇAL SOSLU TAVUK
MALZEMELER
MARİNE İÇİN:
SOS İÇİN:
YAPILIŞI: Marine malzemelerini hazırlıyoruz, bonfileleri 20 dakika marine ediyoruz. Sos için; havuç ve mantarı doğruyoruz, yüksek ateşte soteliyoruz. Ayrı bir tavada tereyağı ve unu kavuruyoruz, sütü ilave ediyoruz. Baharatları ve sotelediğimiz havuç ve mantarları ekliyoruz. En son taze kekik ile lezzetlendiriyoruz. Marine ettiğimiz tavuk dilimlerini yüksek ateşte mühürleyerek pişiriyoruz, üzerine sos dökerek servis ediyoruz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.