
Kabak tadı vermeyen lezzetler
Herkese merhabalar. İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, çok faydalı, bir o kadar da hafif bir sebze olan kabaklı tarifler var. Hepimizin alışık olduğu kabaklı tariflerin başında mücver, kabak kalye, kabak oturtma geliyor olsa da; ben bugün sizlere bir nebze ters köşe tarifler vermek istedim. Tariflerden biri, karbonhidrat düşmanlarının çok hoşuna gidecek bir spagetti. Bu öyle bir spagetti ki, makarna yerine kabak kullanılıyor ve enfes bir pesto sos ile servis ediliyor. Diğer sürpriz tarif ise, kabak tarifleri arasında neredeyse en tutumlu olanı; zira kabağın kendisi değil de kabuğu kullanılarak yapılıyor. Kaşkarikas, diğer bir deyimle kabuk yemeği olarak bilinen bu Sefarad yemeği; sade lezzeti, az ve öz malzemesi ile benim gönlümde taht kurdu. Son olarak da tuzlu keklerin şahı, bol dereotlu, beyaz peynirli ve kabaklı nefis bir kek tarifi var. Deneyin bakalım sevecek misiniz...
KABAK DEYİP GEÇME
KABAK TADI VERMEK!
'Senin bu konuşmaların da artık kabak tadı vermeye başladı' deyimi, olumsuz durumların hoşa gitmemeye başladığını belirtmek amacıyla söylenir. Sürekli söylenen bir sözün ya da sürekli yapılan bir hareketin insanı bıktırdığını da ifade etmek anlamına gelebilir. Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile...
KABUK YEMEĞİ
MALZEMELER
YAPILIŞI: Kabağı soyuyoruz, kabukları iyice yıkayıp temizliyoruz. Tencereye zeytinyağı koyuyoruz. Kabak kabuklarını beş-altı dakika soteliyoruz ve rendelenmiş domatesi ekliyoruz. Tuz ve karabiberle lezzetlendirdiğimiz kabak kabuklarını 15 dakika kısık ateşte pişiriyoruz. En son kıyılmış dereotunu ilave ederek ılımaya bırakıyoruz.
ROKALI KABAK SPAGETTİ
MALZEMELER
YAPILIŞI: Kabakları spagetti gibi ince ve uzun şeritler olacak şekilde doğruyoruz. Roka, ceviz, zeytinyağı, sarımsak ve tuzu rondodan çekiyoruz ve pesto elde ediyoruz. Hazırladığımız yeşil sosu, kabaklar ile harmanlayıp servis ediyoruz.
KABAKLI MUFFİN
MALZEMELER
YAPILIŞI: Öncelikle yumurtaları iyice çırpıyoruz. Daha sonra yoğurdu, sıvı yağı, kabartma tozunu, tuzu, baharatları ve unu ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz. Rendelenip suyu sıkılmış kabakları, ufak ufak doğranmış kırmızı biberi, kıyılmış dereotu ile maydanozu ve ufalanmış beyaz peyniri ekleyip karıştırıyoruz. Harcı, yağlanmış muffin kalıplarına döküyoruz. 175 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.