Dolma sevenler buyurun!
Herkese merhaba, İdilika'nın Mutfağı'nda bugün birbirinden nefis dolmalar pişiyor. Bakalım deneyip sevecek misiniz?
ETLİ PATLICAN DOLMASI
MALZEMELER
YAPILIŞI: Patlıcanlarımızı oyalım, tuzlu suya atarak kara suyunu çıkaralım. İçi için soğanlarımız ince yemeklik olacak şekilde ve domateslerimizin kabuklarını soyarak küp küp doğrayalım. Nane ve maydanozumuzu ince kıyalım. Salça, tuz ve karabiberimizle iyice karıştıralım, kıyma ve pirincimizi en son ekleyip tekrar karıştıralım. Patlıcanlarımızı tuzlu sudan çıkarıp iyice yıkayalım, iç harcımızı dolduralım. Tencereye dizdiğimiz patlıcanlara 2 bardak su ekleyelim. Sos malzememizi bir kapta karıştıralım. Dolmalarımızın ateşten inmesine 2-3 dakika kala patlıcanların içine bir kaşık yardımıyla pay edelim. Kısık ateşte pişirelim.
SEBZELİ KIRMIZI BİBER DOLMA
MALZEMELER
KIZARTMAK İÇİN:
SOS İÇİN:
YAPILIŞI: Sos için soğanı kıyıp zeytinyağında pembeleşene dek kavurun. Doğranmış sarımsak ekleyip karıştırın. Kabukları soyulup küçük doğranmış domates ilave edin. Ardından kıyılmış biber katın. Salçaları, kesme şekeri, tuz ve karabiberi ekleyip pişirin. Ocaktan alıp kıyılmış maydanoz ilave edin ve karıştırın. Ayrı bir yerde kırmızı biberleri yıkayıp kuruladıktan sonra sıvı yağda kızartın. Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayın. Kalan sebzeleri de küp küp doğrayıp, ayrı ayrı sıvı yağda kızartın ve fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine çıkarın. Sosla karıştırıp kenara alın. Kırmızı biberleri bıçak yardımıyla boylamasına ortadan kesin. Kesme sırasında iki parçanın kopmamasına dikkat edin. Çekirdek yataklarını çıkarıp, ortalarına sebzeli soslu karışımı pay edin.
LAHANA SARMASI
MALZEMELER
İÇ HARCI:
ÜZERİ İÇİN:
YAPILIŞI: Öncelikle tencereye su koyalım, kaynatalım. Kaynadıktan sonra çok az tuz atalım ve lahanayı fazla küçük olmayacak şekilde parçalara ayırıp kaynamış suda haşlayalım. Haşladıktan sonra da soğuk suda yıkayıp süzgece alalım. Tavamızın içerisinde sıvı yağını ve ince doğranmış soğanı kavuralım, daha sonra salça, baharatlar ekleyelim. 1 çay bardağı kadar olacak şekilde su ilave edelim suyu çekince tavamızı ocaktan alalım. İnce kıyılmış maydanozu ekleyelim. Lahanalardan bir sarımlık parçalar kopardıktan sonra bir ucuna iç harcından ekleyelim ve rulo gibi uzunlamasına saralım, tencereye dizelim. En son üzerine zeytinyağı, tuz ve salça ekleyip 3-4 su bardağı kadar sıcak su ilave edelim. Kısık ateşte pişirelim
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.