Akşama ne pişirsem?
İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, dört kişilik bir ailenin rahatlıkla doyabileceği ve çorbasından tatlısına kadar tüm tabakları barındıran bir sofra kuruyoruz.
FESLEĞENLİ TAVUK SOTE
MALZEMELER
YAPILIŞI: Öncelikle tavukları zeytinyağında pişiriyoruz. Üzerine soğan ve biber ekleyip yumuşayana kadar pişiriyoruz. Domates ve sarımsakları da ilave ettikten sonra yeşillikleri ve baharatı ekleyip 15 dakika pişmeye bırakıyoruz.
KIŞ ÇORBASI
MALZEMELER
YAPILIŞI: Bütün sebzeleri yıkıyoruz. İrice doğrayıp tencereye alıyoruz. Üzerine 8-9 su bardağı su ilave ediyoruz. Tuz ve karabiber ekleyip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Tereyağında unu kavuruyoruz. Kavurduğumuz unu sebzelerin içine alıp blender'dan geçiriyoruz. İnce ince kıydığımız dereotunu ekleyip, limon ile servis ediyoruz.
KURU MEYVELİ MUHALLEBİ
MALZEMELER
SÜSLEMEK İÇİN
YAPILIŞI: Bütün malzemeyi bir tencereye koyup pişiriyoruz. Portakal kabuklarını kaynar suda haşlıyoruz ve minik minik doğruyoruz. İncirleri doğruyoruz. Pişen muhallebinin içine kuru incir ve portakalları ilave edip kaselere paylaştırıyoruz. En son Antep fıstığı ile süslüyoruz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.