İDİL ÇİMRİN

Akşama ne pişirsem?

Bu akşam hem ekonomik hem de çok lezzetli bir menü hazırladım sizler için.
TAVUKLU DÜĞÜN ÇORBASI
MALZEMELER
350-400 gr. tavuk göğsü
3 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı yoğurt
1 adet yumurta sarısı
Pul biber
2-3 yemek kaşığı tereyağı
Limon suyu

YAPILIŞI:
Tavuk etlerini kuşbaşı doğrayarak haşlıyoruz. Kemikli ise kemiğinden sıyırarak ufak ufak didikliyoruz. Diğer taraftan çorbanın terbiyesini hazırlamaya başlıyoruz. Bunun için yoğurt ve unu iyice çırpıyoruz. Yumurta sarısını, az limon suyu ilave ederek karıştırıyoruz. Hazırladığımız yoğurtlu karışımı et suyunun içine yavaş yavaş ve karıştırarak ilave ediyoruz. Didiklenmiş etleri de ekleyerek kısık ateşte çorbayı birkaç dakika daha kaynatıyoruz. Son olarak çorbanın tuzunu da ilave ederek üzerine tereyağı ve pul biber ile hazırlamış olduğumuz sosu gezdirip servis ediyoruz.
SULU PİLAV
MALZEMELER
2 su bardağı bulgur
6 su bardağı su
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı salça
1 adet biber
5 adet küçük domates
1 adet küçük boy patates (büyükse yarısı)
2 çay kaşığı tuz
1 adet tavuk suyu bulyon
YAPILIŞI: Bulguru ayıklayıp yıkıyoruz. Patatesimizi soyup küp küp doğruyoruz. Biberimizi de ince ince doğruyoruz. Tencereye zeytinyağı ve salça koyup kavuruyoruz. Patates ve biberi tencereye alıp salçamızla karıştırıyoruz. 1-2 dk. kısık ateşte bekletiyoruz. Daha sonra bulgurumuzu da tencereye alıp karıştırıyoruz. Suyu ekleyip kaynayana kadar yüksek ateşte tutuyoruz. Domatesleri kabuğunu soyup küçük küçük doğruyoruz. Kaynayan pilavımıza ekliyoruz. Tuzu ve bulyonu da koyup 15 dk. yüksek ateşte daha sonra suyunu çekene kadar kısık ateşte pişiriyoruz.
PEKMEZ HELVASI
MALZEMELER
250 gr. tereyağı
250 gr. un
2 su bardağı dut pekmezi
100 gr. ceviz
100 gr. fındık
100 gr. fıstık
YAPILIŞI: Hafif ısıtılmış yağın içerisine un dökülerek hafifçe pembeleşinceye kadar kavrulur. Kavrulan una dut pekmezi ilave edilerek 2 dakika kadar pişirilir. Servis tabaklarına alınarak üzerine dövülmüş olan kuruyemişler serpilir. Servise hem sıcak hem de soğuk olarak sunulabilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.