İDİL ÇİMRİN

Şipşak misafir menüsü

Herkese merhaba. İdilika'nın Mutfağı'nda bugün lezzetli mi lezzetli bir menü var. Çok havalı olmasına rağmen aslında çok basit olan bir et, rengarenk bir pilav ve nefis bir tatlı... Vakit kaybetmeden nasıl yapıldıklarını anlatmaya başlıyorum. Mutlu sofralarda buluşmak dileği ile....
SOYA SOSLU ET SOTE
MALZEMELER
3 adet dana bonfile
2 tatlı kaşığı dövülmüş sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
1 fincan et suyu
1 yemek kaşığı elma sirkesi
1 yemek kaşığı soya sosu
3 yemek kaşığı ketçap
Tuz


YAPILIŞI:
Etler küçük küçük doğranır. Kendi yağında kısık ateşte pembeleşene kadar çevirilir. Tuz, sarımsak ve biber serpilip karıştırılır. Küçük bir sos tavasında et suyu, elma sirkesi, soya sosu ve ketçap karıştırılır. Kısık ateşte birkaç dakika daha çırpılıp etlerin üzerine dökülür ve karıştırılır. Etler sosu hafif çekinceye kadar pişirilir.
KURU ÜZÜMLÜ PİLAV
MALZEMELER
2 su bardağı baldo pirinç
4 yemek kaşığı kuru üzüm
2 yemek kaşığı zerdeçal
3 su bardağı sıcak su
Tuz
Tereyağı
YAPILIŞI: Pirinçler yarım saat tuzlu suda bekletilir ve ardından bol soğuk su ile yıkanıp süzülür. Tencereye tereyağı koyulup pirinçler kavrulur. Üzerine sıcak su, zerdeçal, kuru üzüm ve tuz ilave edilip kısık ateşte pişirilir.
İRMİKLİ REVANİ
MALZEMELER
3 su bardağı irmik
1.5 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı şeker
1 kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
ŞERBETİ İÇİN:
4.5 su bardağı şeker
3.5 su bardağı su
1 çay kaşığı limon suyu
YAPILIŞI: Geniş bir kaba yoğurt ve şeker alınır, iyice karıştırılır. Üzerine kalan diğer malzemeler eklenir. (Biraz katı kıvamda olması sizi korkutmasın.) Ardından orta boy bir cam tepsi yağlanır ve karışım üzerine boşaltılır. Eller ıslatılarak üzeri iyice düzeltilir. Kaşık veya bıçak yardımıyla, hafifçe tepsinin tabanına değmeyecek şekilde kesilecek yerleri çizilerek belirlenir. Üzerine fıstık dizilir ve önceden ısıtılmış 175 derecedeki fırına verilir, altı üstü kızarıncaya kadar 30 dakika pişirilir. Şerbet için; tencereye şeker ve su alınır, kaynayıncaya kadar karıştırılarak şekerin erimesi sağlanır. Kaynamaya başlayınca 12- 15 dakika kadar kaynatılır. Bu arada tatlı da pişmiş olur. Sıcak şerbet; fırından çıkan sıcak tatlının üzerine gezdirilir. 4-5 saat iyice şerbetini çekip dinlenen tatlı, istenilen şekilde süslenip servis edilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.