Yeni yıl yaklaşıyor
Sizlere yeni yıl ruhunu hissettiren, yılbaşı akşamı sofranızı güzelleştirebilecek nefis lezzetler hazırladım. Ben pişirirken çok eğlendim. Siz de tam zamanı iken mutlaka deneyin, evinizi saran mis gibi kokunun tadına varın.
YILBAŞI KEKİ
MALZEMELER
YAPILIŞI: Bir cam kasede portakal suyunu sıkıp meyve şekerlemelerini, üzümleri, vişne kurusunu içine atarak 15 dakika bekletiyoruz. Yumurtalarla şekeri 5 dakika çırpıyoruz. Yağı ekleyerek 2 dakika daha çırpıyoruz. Tüm toz malzemeleri eleyerek ilave ediyoruz, tekrar düşük derecede çırpıyoruz. Portakal suyunda beklettiğimiz malzemeleri iyice süzüp, diğer meyveleri ilave ederek karıştırıyoruz. İstediğiniz kalıbın tabanına yumuşak tereyağı sürüyoruz. Bu karışımı kalıba döküyoruz. 170 derece ılıtılmış fırında 50-55 dakika arası pişiriyoruz.
FISTIKLI MAGNOLİA
MALZEMELER
YAPILIŞI: Fıstık hariç tüm malzemeyi karıştırıp, pişiriyoruz. Ocaktan alınca henüz sıcakken fıstık ve tereyağı ekleyip mikserle 10 dakika çırpıyoruz.
MAGMA KEK
MALZEMELER
KEK İÇİN:
KREMASI İÇİN:
YAPILIŞI: Kreması için tereyağı ve vanilya hariç tüm malzemeyi tencereye alıp sürekli karıştırarak kaynatıyoruz. Ocaktan alınca vanilya ve tereyağını ekleyip ılımaya bırakıyoruz. Kek malzemelerini çırpıp yağladığımız 24-26 santimlik yuvarlak kalıbımıza döküyoruz. Kremayı da kek harcımızın tam ortasına döküp 180 derece fırında 40-45 dakika pişiriyoruz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.