Çıtır lezzetleri kim sevmez?
Herkese merhaba, İdilika'nın Mutfağı'nda bugün fast food restoranlarında çocuklarımızın bayılarak yediği çıtır lezzetleri evde yapıyoruz...
ÇITIR PEYNİR
MALZEMELER
KIZARTMAK İÇİN:
YAPILIŞI: Kaşar peynirini parmak kalınlığında kesiyoruz. Kestiğimiz kaşarları ilk önce yumurtaya, ardından galeta ununa buluyoruz. Bu işlemi iki kez tekrar ediyoruz. Kaşar peynirinin her yerinin galeta unuyla kaplanmış olmasına dikkat ediyoruz. Aksi takdirde peynir direkt yağla temas edince, patlama yapabiliyor. Önceden kızdırdığımız yağda, galeta unu kızarana kadar kızartıyoruz.Herkese merhaba, İdilika'nın Mutfağı'nda bugün fast food restoranlarında çocuklarımızın bayılarak yediği çıtır lezzetleri evde yapıyoruz...
ÇITIR TAVUK
MALZEMELER
SOSU İÇİN:
ÜZERİ İÇİN:
YAPILIŞI: İlk olarak tavuklarımızın sosunu hazırlayalım. Sosumuz için; 1 su bardağı sütü, unu, yumurtayı, sarımsağı ve baharatlar ile tuzu katarak karıştıralım. Tavukları ince ince doğrayıp, hazırladığımız sos ile karıştıralım. Soslu tavuklarımızı dolapta 1-2 saat bekletelim. Bizde o sırada mısır gevreğimizi rondodan çekelim. Sonra çıkarıp rondodan geçirdiğimiz mısır gevreğine bulayalım. Kızgın yağda kızartalım.
ÇITIR PATATES ÇUBUKLARI
MALZEMELER
KIZARTMAK İÇİN:
YAPILIŞI: Patatesler tuz eklenip haşlanır. Tamamen süzülen patatesler güzelce ezilir. 3 yemek kaşığı nişasta ve karabiber eklenip yoğrulur. İki yağlı kağıt arasında orta kalınlıkta açılır. Uzun şeritler kesilir. Kızgın yağda kızartılır.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.