Pratik lezzetler
Herkese merhaba, bugün size az ve öz malzemelerle maksimum lezzeti nasıl yakalayabiliriz düşüncesiyle hazırladığım yemekler var.
ŞALGAM AŞI
MALZEMELER
YAPILIŞI: Şalgamlar patates şeklinde soyulup, küçük parçalara ayrılır. Yağ, soğan ve kıyma kavrularak bir gün önce ıslatılan börülceyle pişirilir.
BAKLA BORANİ
MALZEMELER
YAPILIŞI: İlk olarak baklalarımızı ayıklayıp ufak ufak doğrayalım. Sonra tenceremize 1 çay bardağı sıvı yağ ve ince kıydığımız soğanları ilave edelim. Pembeleşene kadar kavuralım.
Üzerine doğramış olduğumuz baklaları ekleyerek birkaç kez çevirip karıştıralım. Biraz da su ilave edelim. Baklalarımız yumuşayana kadar haşlayalım. Ardından 1 tatlı kaşığı tuzumuzu ve 1 su bardağı bulgurumuzu katalım. Bulgurumuz suyunu çekinceye kadar pişirelim. Ocaktan indirip biraz soğuması için bekleyelim. Son olarak üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirerek karıştıralım.
DİRGİT
MALZEMELER
YAPILIŞI: Öncelikle tüm baklagilleri akşamdan veya 2 saat öncesinden ılık su ile ıslatınız. Ilık suda beklettiğimiz baklagillerin suyunu süzüp, kaynattığımız 1 litre su eşliğinde düdüklü tencereye alıyoruz, ve kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişmeye bırakıyoruz. Pişen dirgite damak tadınıza göre tuzunu ilave edip, ezilmiş ceviz, limon ve arzu ettiğiniz baharatlar eşliğinde servise sunuyoruz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.