Sürprizli şipşak lezzetler
Her akşam 'Ana yemeğin yanına ne pişirsek?' diye düşünürüz. İşte böyle zamanlar için nefis alternatiflerim var.
BÖRÜLCE KÖFTESİ
MALZEMELER
YAPILIŞI: Börülce, aldığı kadar suyla orta ateşte 1 saat haşlandıktan sonra süzülür. Bir kapta börülce, nane, yumurta, ince kıyılmış maydanoz, rendelenmiş soğan, domates, karabiber, kekik, pul biber, tuz ve un yoğurularak harç elde edilir. Bir tavada zeytinyağı kızdırılır. Harçtan 1 yemek kaşığı malzeme alınarak, kızdırılmış zeytinyağına konulur. Yayvanlaşması için üstüne kaşıkla bastırılır. Pembeleştiğinde altüst edilerek pişirilir ve servis edilir.
ANTEP USULÜ YEŞİL ZEYTİN PİYAZI
MALZEMELER
SOSU İÇİN:
YAPILIŞI: Yeşil zeytini geniş bir servis tabağına alın. İnce kıydığınız maydanoz, taze soğan, kırmızı kapya biberi ve iri çekilmiş cevizi ilave edip harmanlayın. Sosu için gerekli olan tüm malzemeyi bir kasede karıştırıp piyazın üzerine gezdirin. Karıştırıp servis yapın.
TAHİNLİ PATLICAN
MALZEMELER
YAPILIŞI: Patlıcanı temizleyip ince bir şekilde kıyıyoruz. Bütün malzemeleri bir araya getirip, iyice karıştırıyoruz. Servis tabağına alıp, üzerine sızma zeytinyağı gezdiriyoruz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.