Tahin ve meze kardeşliği
Herkese merhaba, İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, tahinle şipşak hazırlayacağımız, sofralara renk katacak başlangıç lezzetlerine yani mezelere yer veriyoruz. Ancak bu mezelerin ortak bir özelliği var çünkü hepsi tahinli. Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikanintfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.
HİBEŞ
MALZEMELER
YAPILIŞI: Patlıcanı közledikten sonra kabuğunu soyarak bir çatal yardımı ile iyice eziyoruz. Tüm malzeme ile karıştırarak tekrar iyice eziyoruz ve servise hazır hale getiriyoruz.
TAHİNLİ MUTABBAL
MALZEMELER
YAPILIŞI: Sarımsakları rendeliyoruz. Sarımsaklarla birlikte diğer bütün malzemeyi iyice karıştırırıp, birbiriyle özleştiriyoruz. Tuz ve limon ayarını damak tadımıza göre ayarlıyoruz. Ekmek üzerine sürerek yiyoruz.
TAHİNLİ SALÇALI MEZE
MALZEMELER
YAPILIŞI: Peyniri elimizle ezdikten sonra salçaları katıp yoğuruyoruz. Baharatları ve yağı ekliyoruz. Rengini aldığı zaman maydanozu ilave ediyoruz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.