İDİL ÇİMRİN
24 Ağustos 2023, Perşembe

Taze incir zamanı

İdilika'nın Mutfağı'nda bugün tam da mevsimindeyken taze incirleri konuk ediyoruz. Biz Egelilerin tabiri ile bardacık, yani dışı beyaz içi kırmızı olan incir, bu mevsim damaklarımızın vazgeçilmezi oluyor. Sizin için taze incirler ile hazırladığım alternatif üç tarifi bakalım beğenecek misiniz? Bugünlük benden bu kadar. Bana idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.
TAZE İNCİRLİ SALATA
MALZEMELER
Birer tutam Akdeniz yeşilliği, nane reyhan
5-6 yaprak marul
7-8 tane taze incir
1 çay bardağı iri ceviz içi
1 çay bardağı küp şeklinde beyaz peynir

SOSU İÇİN:

Nar ekşisi
Pekmez
Limon suyu
Zeytinyağı
YAPILIŞI: Yeşilliklerimizi temizleyelim, yıkayalım, fazla suyunu süzdürelim. Yeşilliklerimizi derince bir karıştırma kabına alalım, büyük yaprakları elimizle parçalayalım. İncirlerimizi temizleyelim, yıkayalım. Soymadan tepelerini kesip büyüklüklerine göre dörde ya da altıya bölelim. Yeşilliklerin üzerine yerleştirelim. Peynirimizi küp küp parçalara ayıralım, kasemize ekleyelim. Cevizimizi iri parçalar halinde üzerine serpiştirelim. Pekmez, nar ekşisi, limon suyu, zeytinyağını karıştıralım ve salatanın üzerine gezdirelim. Ezdirmeden hafifçe karıştırıp servis tabağına alalım.
TAZE İNCİRLİ KEK
MALZEMELER
2 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
6 adet yaş incir
1 adet kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın
Aldığı kadar un
YAPILIŞI: Yumurta ve şekeri çırpıyoruz. Ardından sıvıyağı ilave ediyoruz. Tüm kuru malzemeyi eleyerek ekliyoruz. En son incirleri minik minik doğrayıp karıştırıyoruz. Önceden ısıtılmış 185 derecelik fırında pişiriyoruz.
İNCİRLİ MUHALLEBİ
MALZEMELER
3 bardak süt
2 kaşık un
1.5 kaşık nişasta
5 kaşık şeker
1 paket vanilya
1 kaşık tereyağı
1 paket krem şanti
6-7 adet taze incir
YAPILIŞI: Süt, un, nişasta ve şekeri pişiriyoruz. Yaklaşık 5 dakika kaynadıktan sonra ocaktan alıyoruz. Tereyağı ve vanilyayı ekliyoruz. Muhallebi soğuduktan sonra içine bir paket toz krem şanti ilave edip mikser ile çırpıyoruz. Bu sırada incirleri soyup ince ince kıyıyoruz. Muhallebiye ilave edip servis ediyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.