
Mısır unu ile sürpriz lezzetler
İdilika'nın Mutfağı'nda bugün mısır unlu lezzetler var. Yapımı son derece zahmetli olan mısır unu, tanelere ayrılan mısırların değirmenlere götürülüp iyice öğütüldükten sonra un halini alması ile elde ediliyor. Başta ekmek ve hamur işleri olmak üzere tercihe göre birçok gıdada kullanılabilen mısır unu, üretim aşamasındaki etmenlere göre değişebilmekle birlikte genellikle açık sarı renkte, ince, yumuşak yapıda ve kokusuzdur.
Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.
MISIR UNLU ÇITIR TAVUK
MALZEMELER
BULAMAK İÇİN:
KIZARTMAK İÇİN:
YAPILIŞI: Öncelikle tavuklarımızı istediğimiz büyüklükte doğruyoruz. Baharatları tavukların üzerine ekleyip elimizle ovuşturuyoruz. Ayrı bir kapta sütü, yumurtayı, yoğurdu, sarımsağı ve tuzu ekleyip çırpıcı ile karıştırıyoruz. Sonra baharatlarla harmanladığımız tavuklarımızı içerisine atıp buzdolabında en az 3-4 saat bekletiyoruz. Galeta unu, nişasta, un ve mısır ununu bir kapta karıştırıp dolaptan çıkardığımız tavukları bu karışıma bulayıp kızartıyoruz.
ŞEKERSİZ MISIR UNU KEKİ
MALZEMELER
ÜZERİ İÇİN:
YAPILIŞI: Yumurta ve şekeri çırpıyoruz, daha sonra yoğurt ve sıvı yağı ekleyip tekrar çırpıyoruz. Mısır unu ve normal unu da yavaş yavaş ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. En son kabartma tozunu ekliyoruz, yağlanmış fırın tepsisine döküp üzerine susam ve çörek otu ekliyoruz. Fırında pişirip dilimleyip servis ediyoruz.
MISIR UNU HELVASI
MALZEMELER
YAPILIŞI: Süt, su ve şekeri küçük bir tencerede şeker eriyene kadar karıştırıyoruz. İçine bir çay kaşığı toz tarçın ekleyip karıştırıyoruz. 125 gram tereyağını eritiyoruz. İçine mısır ununu ekleyip orta ateşte kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. Fındık içini de ekliyoruz. Kavrulan unun üzerine hazırladığımız şekerli sütlü suyu dikkatli bir şekilde döküyoruz ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.