Mutlu sofralarda buluşalım
Bütün okuyucularımızın yeni yılını kutluyorum. Sağlık, bereket ve mutluluk getirmesini diliyorum. Bana idilikaninmutfagi@sabah. com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.
CEVİZ EZME
MALZEMELER
YAPILIŞI: Ceviz içini havanda eziyoruz. Bayat ekmek içini ıslatıp elimizle suyunu sıkıyoruz. Sarımsakları soyup eziyoruz. Ceviz içi, ekmek içi ve ezilmiş sarımsağı bir kaseye alıp iyice karıştırıyoruz. Sirke ve zeytinyağını karıştırarak azar azar ilave ediyoruz. Tuz ekliyoruz. Süsleyip servis ediyoruz.
BALKABAĞI ÇORBASI
MALZEMELER
SERVİS İÇİN:
YAPILIŞI: Balkabağını soyup ufak ufak dilimleyin ve derin bir tencereye alın. Üzerine sütü ve suyu ilave edin. Tuz, biber, muskat, soyulmuş soğan ve karanfilleri ekleyin. Kabaklar iyice yumuşayana kadar en az 40 dakika kaynatın. Ateşten alınca soğan ve karanfilleri çıkarın. Çorbayı mikserden veya süzgeçten geçirin. Sıcak olarak tabaklara paylaştırın. Her tabağa bir kaşık krema ve tereyağında sotelenmiş cevizleri ekleyip servis edin.
SEBZELİ BÜTÜN TAVUK
MALZEMELER
YAPILIŞI: Tavuğu yıkayıp temizliyoruz. Tuz ve limon suyu ile iyice ovup emmesini bekliyoruz. Yıkanan tavuğun üzerinde kalan derilerini kesip derin bir kaba soğan, sarımsak, havuç, limon, biberiye, tuz, kekik, kereviz ve biraz zeytinyağı koyup karıştırıyoruz. Tavuğun boşluğuna sebzeleri sıkı bir şekilde dolduruyoruz. Açık olan tavuğun derilerini bir araya getirip sıkıca bağlıyoruz. Zetinyağı, tuz ve biber karışımını tüm yüzeylere iyice sürüp tavuğu, göğüs kısmı tepsinin yüzeyine gelecek şekilde yerleştiriyoruz. 200 derecede pişiriyoruz. Tavuğu fırından alıp göğüs yukarıya gelecek şekilde tepsiye yerleştirip tekrar fırına sürdükten sonra fırının sıcaklığını 220 dereceye artırıp 10 dakika daha pişiriyoruz.
NAR EKŞİLİ PATLICAN
MALZEMELER
SERVIS İÇİN:
YAPILIŞI: Patlıcanları közlüyoruz. Diğer malzemelerle karıştırıyoruz. Servis ederken nar ekşisi döküp fıstıkla süslüyoruz.
KESTANELİ İÇ PİLAV
MALZEMELER
YAPILIŞI: Kestaneleri haşlıyoruz. Bir tencerede tereyağını eritiyoruz. Zeytinyağı ve çam fıstıklarını ekleyip kavuruyoruz. Soğanı ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz. Pirinçleri de ekleyerek 10 dakika kadar kavuruyoruz. Daha sonra içerisine sıcak suyu, baharatları, tuzu, kuş üzümünü ve bulyonu ekliyoruz. 20 dakika kadar pişirmemiz gerekiyor. Pişmesine az bir zaman kala haşladığımız kestaneleri üzerine atıyoruz, daha sonra karıştırıyoruz. Demlenmesini bekliyoruz. Kestaneli iç pilavımızı yılbaşında hindi dolması ve tavuk dolmasında kullanabilirsiniz.
HİBEŞ
MALZEMELER
YAPILIŞI: Sarımsakları rendeliyoruz. Sarımsaklarla diğer bütün malzemeyi iyice karıştırırıp birbiriyle özleştiriyoruz. Tuz, limon ayarını damak tadımıza göre ayarlıyoruz. Ekmek üzerine sürerek yiyoruz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.