Nefis çay saati
İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, üç pratik çay saati tarifine yer veriyorum. Bir tanesi galeta unlu poğaça. Bu poğaçayı bazen kraker ile yapıyorum. Krakeri robotta un haline getirip kurabiyeleri krakere bulayıp pişiriyorum, nefis oluyor. Denemenizi öneririm; hem çıtır çıtır, hem de pofidik poğaçalar oluyor. İkinci tarifim ise tam üç malzeme ile hazırlanan bir kurabiye. O kadar pratik ki evdeki malzemelerle çabucak hazırlanabiliyor. Üçüncü ise 40 yıl hatırı olan kahve ile yapılan mis kokulu bir kek.
PRATİK KURABİYE
MALZEMELER
YAPILIŞI: Oda sıcaklığında beklettiğimiz tereyağının içine pudra şekeri katıyoruz ve krema kıvamı alana kadar karıştırıyoruz. Elenmiş unu azar azar ilave ediyoruz. İster dondurma kaşığı ile alıp, isterseniz de elinizde top top yuvarlayarak şekil verebilirsiniz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
ÇITIR POĞAÇA
MALZEMELER
İÇ MALZEMESİ:
ÜZERİ İÇİN:
YAPILIŞI: Yoğurt, yağ, kabartma tozu ve tuzu karıştırıyoruz. Ele yapışmayacak kıvama gelen bir hamur yoğuruyoruz. Avucumuzun içinde bezeleri açıp içine malzemeyi koyarak yuvarlıyoruz. Önce yumurta sarısına, ardından galeta ununa buluyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
KAHVELİ KEK
MALZEMELER
YAPILIŞI: Fırını 180 dereceye ayarlıyoruz. Kalıbı yağlayıp unluyoruz. Unu, karbonatı, şekeri ve tuzu karıştırıp bekletiyoruz. Küçük bir tavada sıvı yağı, tereyağını, kakaoyu, Türk kahvesini, tarçını ve bir bardak suyu karıştırarak ısıtıyoruz ancak kaynatmıyoruz. Bu karışım ile unu hafifçe karıştırıyoruz. Yumurtaları, yoğurdu ve vanilyayı ilave edip iyice çırpıyoruz ve kek kalıbına alıyoruz. Önceden ısıtılmış fırında 30-40 dakika pişiriyoruz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.