Çay saatine lezzet katın
İdilika'nın Mutfağı'nda bugün nefis çay saati lezzetleri var... Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.
AY ÇEKİRDEKLİ KEK
MALZEMELER
YAPILIŞI: Yumurta ve suyu köpürene kadar çırpıyoruz. Şekeri koyup çırpmaya devam ediyoruz. Diğer malzemeleri de koyup karıştırıyoruz. Harcı cam fırın kabına döküp 170 derecede pişiriyoruz.
PEYNİRLİ POĞAÇA
MALZEMELER
YAPILIŞI: Maydanoz, dereotu ve yeşil biberi minik minik doğruyoruz. Üzerine diğer tüm malzemeleri ilave edip hamuru yoğuruyoruz. Bezelere ayırıp üzerine yumurta sarısı sürüyoruz. Turbo ayarlı fırında 185 derecede pişiriyoruz.
KATMER
MALZEMELER
ARALARINA SÜRMEK İÇİN:
YAPILIŞI: Hamur malzemesini yoğuruyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz. Hamurdan büyük bezeler yapıp açıyoruz ve karışımı üzerine sürüyoruz. Ortasına minik bir delik açıp ortasından dışarı doğru rulo yaparak katlıyoruz, tekrar bezelere ayırıyoruz. Tereyağının donması için bezeleri buzdolabında bekletiyoruz. Daha sonra tek tek açıp ısıttığımız teflon tavada hiç yağ ilavesi olmadan arkalı önlü pişiriyoruz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.