Bayram gelir evlere
Herkese merhabalar. İdilika'nın Mutfağı'nda, mübarek Ramazan Bayramının ilk günü aileniz ve misafirlerinize uygun tariflere yer veriyorum. Hepinizin şahane bir bayram geçirmenizi temenni eder, aileniz ve sevdiklerinizle birlikte daha nice bayramlar yaşamanızı Allah'tan diliyorum. Bugünlük benden bu kadar. Mutlu sofralarda buluşmak dileğiyle...
ŞEHRİYE PİLAVI EŞLİĞİNDE KUZU İNCİK
MALZEMELER
PİLAV İÇİN:
YAPILIŞI: Kuzu incikleri tencereye alıyoruz, kısık ateşte suyunu salıp çekinceye kadar pişiriyoruz. Suyunu tamamen çekince bir kaşık tereyağı ekleyip etleri kavurur gibi kızartıyoruz. Pilav için; şehriyeleri, zeytinyağında rengi koyulaşana kadar kısık ateşte kavuruyoruz. Tuzunu ve suyunu ekliyoruz, kaynayınca ocağı kısıp pişmeye bırakıyoruz, altını kapatıp tereyağını ekliyoruz. Etleri pilavın üzerine koyarak servis ediyoruz.
ŞEKERSİZ KOMPOSTO
MALZEMELER
YAPILIŞI: Elmaları küçük küçük doğruyoruz. Kuru malzemeleri yıkıyoruz, üzerini geçecek kadar su ekleyip ocağa alıyoruz. Kaynamaya başladıktan beş dakika sonra elma ve erikleri ekliyoruz.
KAKAOLU ŞEKERPARE
MALZEMELER
ŞERBETİ İÇİN:
YAPILIŞI: Tüm malzemeyi yoğurup yumuşak kıvamda bir hamur elde ediyoruz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parça alıp yuvarlıyoruz. Fırından çıktıktan sonra ılık şerbetimizi döküyoruz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.