
Pespembe bir lezzet deneyimi: Pancar
İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, pancarlı nefis lezzetler var. Olağanüstü rengi ile, belatain grubu madde içeren pancar, kanın temizlenmesine ve karaciğerin zehirlerden arınmasına yardımcı olduğundan detoks etkisi ile bilinen, mevsimin öne çıkan mucizevi sebzelerindendir. Pancarı aldım manavdan, çocuklar için daha cazip hale gelecek tarifler bulmak istedim. Çünkü haşlanmış hali çok leziz değil. Kimi sirke ve tuz ile kolay turşusunu kurup tadına bayılır, kimisi de rendelenmiş olarak salatalara ekler ya da sarımsaklı süzme yoğurtla karıştırıp enfes bir mezeye çevirir. Pancarlı toplar, çocuklar için oldukça sevimli oluyor. Pancarlı patates kroket de enfes bir davet atıştırmalığı. İsterseniz de fırınlayıp pembe püre elde edebilirsiniz. Bugünlük benden bu kadar. Şimdiden afiyet olsun. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileğiyle...
PANCARLI KREP
MALZEMELER
YAPILIŞI: Tüm malzemeyi karıştırıyoruz. Krep harcından, yağlanmış krep tavasına birer kepçe dökerek arkalı önlü önlü pişirip servis ediyoruz.
PANCARLI PATATES PÜRESİ
MALZEMELER
YAPILIŞI: Pancarı ve patatesi rendeleyip kaşar peyniri ve baharatlarla birlikte karıştırıyoruz. Et ya da tavuk yanında servis ediyoruz.
VİŞNELİ PANCAR
MALZEMELER
YAPILIŞI: Öncelikle soğanımızı piyazlık doğrayalım. Tavaya zeytinyağını alıp, üzerine soğanları ekleyelim ve çok az soteleyelim. Üzerine ince dilimlediğimiz pancarları dizelim. En üste vişneleri koyalım. Tuzu, şekeri ve karabiberi serpip, suyunu verelim. Kapağını kapatıp en kısık ateşte pancarlar yumuşayana kadar pişirelim.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.