![İDİL ÇİMRİN](https://iasbh.tmgrup.com.tr/e328d2/147/124/0/16/162/153?u=https://isbh.tmgrup.com.tr/sbh/2020/01/24/1579857122982.jpg)
Akşama ne pişirsem?
İdilika'nın Mutfağı'nda size yine üç farklı tarif vermek istiyorum; hem pratik, hem de lezzetli... Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@sabah. com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.
FINDIKLI SÜTLÜ TATLI
MALZEMELER
YAPILIŞI: Fındık hariç tüm malzemeyi karıştırıp, pişiriyoruz. Ocaktan alınca henüz sıcakken fındık ve tereyağı ekleyip mikserle 10 dakika çırpıyoruz.
KÖZLENMİŞ DOMATES ÇORBASI
MALZEMELER
SERVİS İÇİN:
YAPILIŞI: Domatesleri közlüyoruz ve ince ince doğruyoruz. Çorba tenceresinde yağları eritip unu kavuruyoruz. İçine doğranmış, közlenmiş domatesleri ekliyoruz, biraz daha kavurmaya devam ediyoruz. Kaynar su ilavesi ile inceltiyoruz ve bulyon ekliyoruz. İyice kaynadığına emin olunca altını kısıyoruz, kremayı ilave ediyoruz. İki dakika daha kaynatıp blendarda çekiyoruz. Servis ederken labne ve süzme yoğurdu karıştırıp kaseye bir kaşık koyup çorbayı üstüne döküyoruz.
PATATES PÜRELİ TAVUK
MALZEMELER
YAPILIŞI: Patatesleri haşlıyoruz. Başka bir tencerede iri küp şeklinde doğradığımız tavukları hafif yağda kavuruyoruz. Haşlanan patatesleri püre haline getiriyoruz. Kaşar peynirinin bir bölümünü ve tereyağını patatese ekleyip iyice eziyoruz. Üzerine tavukları yerleştiriyoruz. Kaşar peynirinin kalanını ve kavurduğumuz salçayı ekleyip 180 derece fırına veriyoruz. Kaşarlar eriyene kadar fırında 15 dakika tutuyoruz. Kızarınca fırından çıkarıp servis ediyoruz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.