
Kahvaltıda farklılık arayanlara
İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, alternatif kahvaltı lezzetlerine yer verdik. Bakalım beğenecek misiniz?
ÇILBIR
MALZEMELER
YAPILIŞI: Tencerenin içine su koyun ve kaynatın. Kaynamaya başlayan suyun altını kısarak tencerenin içine kasenin içine kırdığınız yumurtaları ekleyin. Suyun içinde kaşıkla bir girdap oluşturup yumurtaları eklemeyi unutmayın. 3-4 dakika sonra yumurtalar pişecek ve rafadan hale gelecek. Yumurtaları servis tabağına alın. Ekmekleri kızartıp, ekmek dilimleri üzerine tereyağı sürün. Yumurtaları ekmeğin üzerine yerleştirin. En son süslemeler için kıyılmış maydanoz yapraklarını ve karabiberi üzerine dökün. Sabah kahvaltısı için çılbırı afiyetle yiyebilirsiniz.
MURTUĞA
MALZEMELER
YAPILIŞI: Eğer bakır tavanız varsa onu çıkarın. Yoksa teflon tava ile de olur. Tavanın içine tereyağını koyup eritin. Tereyağının üstüne un ekleyin. Sonra iyice kavurun. Bir kaseye yumurtaları koyup çırpın. Tavanın içine dökün. Biraz pişirdikten sonra servis edebilirsiniz.
BEYAZ OMLET
MALZEMELER
YAPILIŞI: Ocağın üstüne bir tava koyun ve içini yağlayın. Mantarları tavanın içine koyup soteleyin. Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırın. Daha sonra çatalla çırpın. Mantarın üzerine çırpılmış yumurtaları ekleyin. Çeri domatesleri de üzerine dökün. Biberiye yaprakları, tuz ve karabiberi ilave edin. 5 dakika kadar pişirin. Üzerine maydanoz serpiştirerek servis edebilirsiniz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.