
Adana’da iftar sofrası
İdilika'nın Mutfağı'nda bugün Adana'dayız. Türkiye'nin en özgün ve en lezzetli mutfaklarından biri Adana'ya ait. Adana mutfağı, ülkemizde et ve kebap kültürünün en iyi temsilcilerinden biri olarak dikkat çekiyor. Medeniyetlerin beşiği olması ile farklı kültürlerden de izler taşıyan Adana mutfağında birbirinden lezzetli yemeklerin yanında baharat kullanımı da yaygın. Dünyaya nam salmış lezzetleri ile Adana'ya yolunuz düşerse, bu damak çatlatan tarifleri mutlaka tadın.
ANALI KIZLI
MALZEMELER
KÖFTESİ İÇİN:
İÇİ İÇİN:
SUYU İÇİN:
YAPILIŞI: Köftesi için; un ve yumurta hariç tüm malzemeleri bir kaba koyun ve elinizi ılık suya batırarak iyice yoğurun. Sonra unu, yumurtayı ilave edip yoğurmaya devam edin. Köftelerin dörtte birini nohut büyüklüğünde yuvarlayın. Kıymayı ve soğanı kavurun. İçine salçayı, karabiberi, kırmızı toz biberi, tuzu, maydanozu ilave edip karıştırın ve soğumaya bırakın. Kalan köfte harcından iri köfteler yapıp içini kıymalı harçla doldurun. Etleri, suyunu bırakıp çekene kadar pişirip, salçayı ilave edip kavurun. Baharatları ve et bulyonu ekleyip sıcak su koyun. Nohutları ve hazırladığınız köfteleri de içine atıp pişirin.
HALKA TATLISI
MALZEMELER
HAMUR İÇİN:
ŞERBETİ İÇİN:
YAPILIŞI: Öncelikle şerbetin önceden yapılmış ve soğumuş olması gerekiyor. Hamuru için gerekli olan malzemeler karıştırılır. Sıkma torbası ya da pompaya doldurularak kızgın yağa sıkılarak kızartılır. Kızaran tatlılar yağdan çıkartılıp direkt şerbet atılır. 1-2 dakika şerbeti çekmesi beklenir ve şerbetten çıkartılır.
KAYNAR
MALZEMELER
ÜZERİ İÇİN:
YAPILIŞI: Tüm tane ve kabuk baharatları iri iri dövün, bir tülbente veya bez torbaya koyarak ağzını bağlayın. Düdüklü tencereye su koyun, tülbenti içine koyun. Şekeri ilave edip bir saat kaynatın. Tencerenin kapağını açarak bez torbayı alın. Kaynarı, sıcak olarak bardaklara koyun. Üzerine iri dövülmüş ceviz serperek ikram edin. Soğuk olarak da servis yapabilirsiniz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.