
Beş çayına davetlisiniz
İdilika'nın Mutfağı'nda bugün beş çaylarına uygun ya da kahve yanında servis edebileceğiniz nefis bir vişneli lokum, siyah-beyaz pamuk gibi bir pasta ve mis gibi limon kokulu bir kurabiye hazırlıyorum. Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.
PİYANO PASTA
MALZEMELER
KEKİ İÇİN:
KEKİ ISLATMAK İÇİN:
KREMA İÇİN:
ÜZERİ İÇİN:
YAPILIŞI: İlk olarak keki hazırlıyoruz. Yumurta ve şekeri çırpıyoruz. Diğer malzemeleri de ekleyerek kek hamurunu hazırlıyoruz. Yağlamış olduğumuz fırın kabına hamuru dökerek önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişiriyoruz. Kek pişerken kremasını hazırlıyoruz. Süt, şeker ve unu tencereye alarak karıştırarak koyulaşıp göz göz olana kadar pişiriyoruz. Pişen keki fırından çıkartıp üzerine süt ve kakao karışımını gezdiriyoruz. Ilınmış olan kremaya son olarak sıvı kremayı ilave edip çırpıyoruz. Kekin üzerine dökerek yayıyoruz. Kekin en üstünü kakao ya da çikolata sosu ile kaplıyoruz.
VİŞNELİ LOKUM
MALZEMELER
YAPILIŞI: Vişne suyunu, nişastayı ve limon tuzunu karıştırıyoruz. Şekerle suyu kaynatıyoruz, içine vişne sulu karışımı döküyoruz. Kaynayınca altını kısıp 25 dakika çırpıyoruz. Yağlı kağıdı birkaç damla sıvı yağla yağlıyoruz. Karışımı üzerine döküp yayıyoruz. Kağıdın yanlarından toparlıyoruz ve sarıyoruz, iki saat kadar soğutuyoruz. Hindistan cevizine bulayıp istediğimiz büyüklükte kesiyoruz. Kestiğimiz kısımları da Hindistan cevizine buluyoruz.
LİMONLU KURABİYE
MALZEMELER
ÜZERİ İÇİN:
YAPILIŞI: Un hariç tüm malzemeyi yoğurma kabına alıp karıştırıyoruz. Üzerine un ekleyerek hafif ele yapışan bir hamur elde ediyoruz. Üzerini streç filmle kapatarak 25 dakika dolapta dinlendiriyoruz. Dinlenen hamurdan tatlı kaşığı ile cevizden biraz daha büyük parçalar alarak yuvarlıyoruz. Hazırlanan kurabiyeleri pudra şekerine bulayarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişiriyoruz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.