Patates çorbası
MALZEMELER
* * *
Salatalık soslu makarna
Makarnayı tuz eklediğiniz suda haşlayıp, süzün. Üzerine 2 çorba kaşığı zeytinyağı ve limon suyunu ekledikten sonra servis tabağına alın. Salatalıkları kabukları ile rendeleyin. Üzerine yoğurt, kıyılmış sarmısak, kalan zeytinyağını ve tuzu ekleyip, karıştırın. Hazırladığınız harcı makarnanın üzerine gezdirin. Domates dilimleri ve nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER
* * *
Taze fasulyeli bülbül yuvası
Fasulyeleri ayıkladıktan sonra kırmadan boylamasına incecik kesin. 3 su bardağı suda 15-20 dakika haşlayıp, süzün. Yapışmaz yüzeyli bir tavada tereyağını eritin ve fasulyelerden kuş yuvası formunda 4 öbek oluşturun. Rendelenmiş kaşar peynirini fasulyelerin üzerine serpin ve yumurtaları kırın. Tuz, karabiber ve kırmızıbiber ekleyip, 10 dakika kısık ateşte pişirin.
MALZEMELER
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.