İmambayıldı
Malzemeler
* * *
Bakla çorbası
Baklayı suya koyup, 4-5 saat bekletin. Daha sonra süzüp, bir tencereye alın. Üzerine tereyağı ile soğuk suyu koyup, ocağa oturtun. 15-20 dakika pişirdikten sonra ocaktan alın. Blendırdan geçirip, yeniden ocağa oturtun. Nane, sarmısak ve limon suyunu bir kapta karıştırıp, çorbaya ekleyin. Tuzunu ilave edip, 5 dakika daha pişirerek servis yapın.
Malzemeler
* * *
İncir tatlısı 4 kişilik
İncirlerin sap kısımlarını çıkarıp, içlerini parmağınızla açın. Ceviz, tozşeker ve tarçını karıştırın. Bu malzemeyi incirlerin içine doldurun. İncirleri tencereye alın, portakal suyunu üzerine gezdirin. Kısık ateşte 10 dakika pişirin. Yanında dondurma ile servis yapın.
Malzemeler
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.