Limon soslu kek
Tozşeker ve yumurtaları 5 dakika çırpın. Üzerine sıvıyağ ve yoğurdu ekleyip, çırpmaya devam edin. Vanilya ve unu da ekleyip, tekrar çırpın. Kabartma tozunu ve limon kabuğunu ilave ederek tahta kaşıkla karıştırın. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına harcı boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40
Malzemeler
* * *
Kuzu etli börülce
Yağı eritin, üzerine etleri ilave edip, et suyunu bırakıp, çekene dek soteleyin. Ardından üzerine börülceleri ilave edin. İri doğranmış patatesleri de ekleyip, 10 dakika daha soteleyin. Küçük doğranmış domatesleri, suyu ve tuzu katıp, pişmeye bırakın.
Malzemeler
* * *
Mısırlı krep
Çukur bir kapta unla tuzu karıştırın, yavaş yavaş kremayı ve sütü ekleyerek mikserle çırpın. Karıştırmaya devam ederek yumurtaları sırayla hamura ekleyin. Dereotu ve fesleğeni de ekleyip, dinlenmeye bırakın. Küp doğranmış domates ve salatalığı, mısırı, peyniri karıştırın. Yapışmaz yüzeyli bir tavada krepleri pişirin. Tüm hamur bitene kadar işlemi sürdürün. Bir kat krep, bir kat mısırlı karışım şeklinde üst üste dizin.
Malzemeler
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.