Çikolatalı kurabiye
Malzemeler
* * *
Naneli ve etli barbunya
Tereyağını eritip, içine doğranmış soğanı koyun ve kavurun. Üzerine etleri ilave edip, suyunu çekene kadar kavurmaya devam edin. Domatesleri küp doğradıktan sonra tencereye ekleyin. Barbunyaları, tuz ve naneyi de ilave edin. Bu şekilde 5 dakika pişirin. Daha sonra 4-5 bardak sıcak suyu ekleyip, barbunyalar yumuşayana kadar pişirin.
Malzemeler
* * *
Pırtık böreği
Peyniri ezip, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberle karıştırın. Üzerine eritilmiş margarini, sütle çırpılmış 2 yumurtayı ilave edip, karıştırın. Fırın tepsisini yağlayıp, bir bütün yufkayı, kenarları dışarıda kalacak şekilde yerleştirin. Kalan üç yufkayı şeritler halinde kesin, peynirli sütlü karışıma ekleyip, karıştırın ve tepsideki yufkanın ortasına dökün. Tepsinin kenarından sarkan yufkayı içe doğru alıp, malzemenin üzerini kapatın. Üzerine kalan yumurtanın sarısını sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.
Malzemeler
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.