Dondurmalı sandviç
Malzemeler
* * *
Mısır çorbası
Mısırları bir bıçak yardımıyla koçanlarından sıyırıp, tencereye alın. Üzerine suyu ekleyip, 30 dakika pişirin. Diğer taraftan bir tavada tereyağını eritip mısır ununu 2-3 dakika kavurun. Kavrulmuş unu kaynamakta olan mısırlara hızlı hızlı karıştırarak yedirin. Çorba koyulaşmaya başladığında kremayı ilave edip, ocaktan alın.
Malzemeler
* * *
Milföy çanağı
Margarini bir tavada eritin. Küp doğranmış havucu ve yemeklik doğranmış soğanı kavurun. Tavuk etini ilave edip, suyunu çektirin. Domatesi ekleyip, suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin. Bezelye, tuz ve karabiber ekleyip, karıştırarak tencereyi ocaktan alın. 6 adet ısıya dayanıklı küçük kaseye pişirdiğiniz karışımı paylaştırın. Kaselerin üzerine milföy hamurlarını kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında hamurların üzeri kızarana dek pişirin.
Malzemeler
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.