Yoğurtlu kuzu eti
Tencereye eti, yağı ve soğanı aktarın. Et, suyunu salıp çekene kadar kavurun. Üzerine karabiber, pulbiber, salça, su ve tuzu ekleyip, et iyice yumuşayana kadar pişirin. Diğer yanda küçük doğranmış ekmek dilimlerini tepsiye koyup, iki çorba kaşığı zeytinyağı ilavesiyle 15 dakika fırında kızartın. Yoğurt ve dövülmüş sarmısağı bir kapta karıştırın. Pişen eti tencereden alıp dilimleyin. Kızarmış ekmek ve yoğurtla servis yapın.
ŞEKER BÖREK
MALZEMELER
Milföy hamurlarını un yardımıyla açın ve her birini dört eşit parçaya bölün. Ufalanmış beyaz peyniri, kıyılmış maydanozu ve doğranmış sivri biberi karıştırın. Harcı milföylere bölüştürüp, şeker paketi gibi kıvırın. Yağlanmış tepsiye koyup, üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.
İMAMBAYILDI
MALZEMELER
Patlıcanları, saplarını kesmeden tamamen soyun. Önce yanlarından, sonra üstlerinden bıçakla yarıklar açın. Jülyen doğranmış soğan, ince kıyılmış sarmısak ve soğan, küçük doğranmış biber ve domatesleri, şekeri ve tuzu karıştırın. Hazırladığınız harcı patlıcanların içine doldurun. Tencereye dizin. Üzerine zeytinyağını ve suyu ekleyip pişirin.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.