Sosisli börek
Yufkalardan birini yağlanmış kare fırın tepsisine yayın. Su ve zeytinyağını karıştırın. Karışımın yarısıyla yufkanın her yanını yağlayın. İkinci yufkayı üzerine yayın ve kalan karışımla ıslatın. Yufkaların sarkan kısımlarını ortaya doğru kapatarak kare şekil verin. Kare şeklindeki yufkanın dört kenarına rendelenmiş kaşar peyniri ve doğranmış sosisleri koyun. Yufkanın dört ucunu ortaya doğru katlayın. Oluşan üçgen parçaları bıçakla ikiye bölün. Üzerine yumurta sarısı sürüp, haşhaş tohumu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
Yeşil rüya
Malzemeler
Limonata için:
Limonata için tüm malzemeyi karıştırıp soğumaya bırakın. Kiviyi ve üzüm suyunu blenderdan geçirin. Üzerine soğumuş limonatayı ekleyip karıştırın. Başka bir kapta süzme yoğurt ve pudraşekerini karıştırın. Kivili limonlu karışımı bardağa alıp, üzerine yoğurtlu karışımı koyun. Soğutup servis yapın.
Taratorlu börülce
Malzemeler
Tarator sos için:
Yıkanmış ve ayıklanmış börülceleri iki bardak su ve tuz ile yarım saat haşlayın, sonra soğumaya bırakın. Tarator sos için cevizi mikserde çekin. Üzerine ıslatılıp sıkılmış ekmek, sıvıyağ, sirke, limon suyu, su ve tuz ilave edip, tüm malzemeyi tekrar mikserde çekin. Sosu, soğumuş börülcelerle birlikte servis yapın.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.