Zeytinyağlı biber dolması
Soğanları rendeleyin. Büyükçe bir tencerede soğanların üzerine çıkmayacak kadar su ekleyip, haşlayın. Pirinci ayıklayıp, tuzlu suya koyun. Soğanlar iyice suyunu çekince sırasıyla pirinç, rendelenmiş domates, karabiber, kuşüzümü, dolmalık fıstık, tuz, şeker, yenibahar, nane ve zeytinyağı ilave ederek tencereyi tekrar ateşe oturtun. Bir buçuk su bardağı sıcak su ilave ederek kısık ateşte biraz pişirip, soğutun. Yıkanmış ve temizlenmiş biberlerin içlerini bu harçla doldurun. Sıcak su ilave ederek yumuşayıncaya kadar pişirin.
Fesleğen soslu makarna
Malzemeler
Makarnayı tuzlu kaynar suda 8 dakika kadar haşlayın ve süzün. Sarmısakları zeytinyağında kavurun. Üzerine küp doğranmış domates, ince kıyılmış fesleğen, tuz ve karabiber ekleyin. Sosu makarnanın üzerine gezdirerek servis yapın.
Kolay baklava
Malzemeler
Şerbeti:
Şerbet için su ve şekeri kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyip 3 dakika daha kaynatın, soğumaya bırakın. Yufkaları tepsi ebadında kesin. Tereyağını eritin. Fıstıkları robottan geçirip, tozşekeri ekleyin. Tepsiyi yağlayıp, yufkaları yayın. Her katın arasına nişasta ile fıstık serpin ve tereyağı gezdirin. Tüm yufkalar bittikten sonra baklavayı dilimleyip, üzerine kalan sıcak tereyağını dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40 dakika pişirin. Sıcakken, üzerine soğumuş şerbeti dökün.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.