Kayısılı et
Malzemeler
* * *
Domatesli ve zeytinli hamur
Milföy hamurlarını çözdürün. Orta büyüklükte fırın kaplarına alın. Üzerine yağı sürün. Domatesleri ve zeytinleri milföyün üzerine yerleştirin. Fesleğeni ve tuzu serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 45 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Malzemeler
* * *
Meyveli pirinç
Şeftalilerin ikisini ve çileklerin bir kısmını ayırın. Kalan şeftali ve çilekleri küp şeklinde doğrayın. Pirinçleri iki su bardağı süt, vanilya ve bir tutam tuzla kaynatın. Çok kısık ateşte 25 dakika demlendirin. Jöleyi hazırlayıp, pirince katın. 15 dakika buzdolabında soğutun. Krem şantiyi kalan soğuk sütle çırpın. Doğranmış meyveleri ve krem şantiyi pirinçle karıştırın, suyla çalkalanmış bir kalıba boşaltın, 4-5 saat buzdolabında bekletin. Meyvelerle süsleyerek servis yapın.
Malzemeler
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.