Gülsulu muhallebi
Süt ve şekeri iyice karıştırarak pişirin. Diğer tarafta yarım su bardağı suya üç çorba kaşığı pirinç ununu koyun. Kaşıkla ezerek eritin. Nişastayı da tencereye ekleyin. Hızlı hızlı karıştırın. Gülsuyunu ilave edin. Diğer tarafta bademleri kaynar suda bekletip, kabuklarını soyun. İrice kırılmış bademleri muhallebiye ilave edin. Muhallebi boza kıvamına gelene dek pişirin. Kaselere boşaltarak servis yapın.
Malzemeler
* * *
Maydanozlu makarna
Makarnayı haşlayın. Suyunu süzüp, tekrar tencereye alın. Margarini de ilave ederek karıştırın. Fırın tepsisine makarnanın yarısını yayın. Küçük bir kaba yumurtaları kırın. Süt, tuz ve karabiberi de ekleyerek çırpın. Diğer tarafta rendelenmiş peynirleri ve ince kıyılmış maydanozu karıştırın, makarnanın üzerine dökün. Sütlü karışımı da üzerine gezdirin. Sonra rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Isıtılmış 200 derecelik fırında iyice kızarıncaya kadar pişirin.
Malzemeler
* * *
Buzlu yaz kokteyli
Portakal suyu ve ananas suyunu blendıra alın. Üzerine limon suyunu ekleyin. 2 tatlı kaşığı şekeri ilave edin. Rom ve vişne suyunu katın. Buz parçalarını ekleyin. Blendırı çalıştırın. Buzlar iyice kırılınca kokteyli bardaklara doldurup, soğuk servis yapın.
Malzemeler
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.