Kremalı domates çorbası
Malzemeler
* * *
Şeftali tatlısı
Tencerede şeker ve suyu kaynatıp, şerbet haline getirin. Şeftalilerin kabuklarını soyup, ortadan ikiye bölün ve şerbetin içinde beş dakika bekletin. Çıkartıp, iyice süzün ve soğumaya bırakın. Alüminyum folyo üzerine aldığınız dondurmayı, birbirinden ayrı toplar halinde buzlukta bekletin. Soğuyan şeftalileri servis tabağına alın ve ortasına dondurmayı koyarak servis yapın.
Malzemeler
* * *
Peynirli patlıcan
Patlıcanları incecik dilimleyin ve tuzlu suda haşlayın. Suyunu süzdürün. Patlıcanları sıvıyağda kavurun. Başka bir tavada sırasıyla domates suyunu, soğanı, maydanozu, sarmısağı ve rendelenmiş kaşar peynirini soteleyin. Karabiber ve tuzu ilave edin. Sosun bir miktarını fazla derin olmayan bir fırın kabına koyun. Üzerine patlıcan dilimlerini dizin. Onun üzerine kaşar dilimlerini dizin. Tekrar sos gezdirin. Malzemeler bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. 200 derecedeki fırında, kaşarlar eriyene kadar pişirin.
Malzemeler
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.