Cevizli dilim
Malzemeler
* * *
Dereotu çorbası
Sıvıyağı kızdırın. Soğan ve sarmısağı yağda kavurun. Üzerine unu ekleyip, hafifçe kavurun. Tavuk suyunu ve sütü azar azar ilave edin. Tuzunu, karabiberini ayarlayın. Dereotunu ince kıyıp, çorbaya ilave edin. Beş dakika daha pişirin. Limon suyunu da katın. Dereotuyla süsleyip servis yapın.
Malzemeler
* * *
Sebzeli tavuk
Tencereye margarini koyun. Sırasıyla doğranmış soğanı, patatesi, havucu kavurun. Kuşbaşı doğranmış tavukları da koyun. Fasulyelerin kenarlarını kesip, verev doğrayın. Tavuklar iyice pişince fasulye ve küp küp doğranmış domatesi ekleyin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Tencerenin kapağını kapatarak beşdakika pişirin.
Malzemeler
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.