Tavuk güveci
Tavuk etlerini, maydanoz sapları ve baharatlarla birlikte haşlayın. Sudan çıkarıp, ince ince didin. Aynı suya minik doğranmış sebzeleri atın. Üç dakika kaynattıktan sonra bezelyeyi katın. Beş dakika daha pişirip, süzün. Didilmiş tavuk etiyle sebzeleri karıştırıp, güveç kaplarına paylaştırın. Sosu için, soğanları margarinde kavurun. Unu ekleyin, iki dakika karıştırın. Kaynamış et suyunu ilave edin. İçine kremayı, Hindistan cevizini ekleyip, koyu bir kıvam alana dek pişirin. Güveçlerin üzerine sosu gezdirin. 200 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişirin.
Malzemeler
* * *
Elmalı milföy tatlısı
Milföylerin hafifçe çözülmesini bekleyin. Harcı için rendelenmiş elmayı, dövülmüş ceviz içini, pudraşekerini ve tarçını karıştırın. Milföyleri elinizle biraz genişletin. Ortasına elmalı harçtan bir miktar koyup, ikiye katlayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin. Fırından aldıktan sonra pudraşekerine bulayın.
Malzemeler
* * *
Yulaflı mantar çorbası
Yulafları bir gece önceden yarım bardak suyla ıslatın. Daha sonra yağ hariç tüm malzemeleri blenderden geçirin. Ateşte pişirin. Kaynamaya başlayınca tuz, kekik ve biberiyeyi ekleyin. Tencereyi ocaktan alın. Zeytinyağını katıp, servis yapın.
Malzemeler
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.