Sebze suyu çorbası
Malzemeler
***
Dondurmalı armut tatlısı
Armutları yıkayıp, sapları kalacak şekilde kabuklarını soyun. Suyu tencereye alın, vanilya, tarçın ve şekeri katıp, kaynatın. Armutları da kaynayan suya atın. 20 dakika pişirin. Ateşten alıp, armutları soğumaya bırakın. Çikolatayı benmari usulü eritin. Armutları yarısına kadar çikolataya bulayın. Daha sonra armutları buzdolabına alıp, dondurun. Kup bardaklarına dondurma koyun, üzerine armutları da koyarak servis yapın.
Malzemeler
***
Kağıtta sebze
Havuçları halka halka doğrayın. Fasulyeleri kaynar suda 2 dakika haşlayın. Bu suda kabağı da haşlayın. Soğuk sudan geçirip süzün. Sebzeleri ince ince doğrayın. Dilediğiniz büyüklükte bir yağlı kağıdı serin. Sebzeleri ortasına yerleştirin. Üzerine defne yaprağı, kekik, tuz ve ince kıyılmış sarmısağı serpin. Kağıdın kenarlarını kıvırın. Üzerine tereyağı sürün. 180 derecelik fırında 30 dakika pişirin.
Malzemeler
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.